default-image

Ο Χάμιλτον για τη νίκη του στη Μόντσα

Αθλητισμός
Ο Χάμιλτον για τη νίκη του στη Μόντσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά 10 βαθμούς μείωσε την απόστασή του από την κορυφή του πρωταθλήματος ο Λιούις Χάμιλτον μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του σε αγώνα F1 στη Μόντσα.

Επιπλέον, ο βρετανός χάρισε στη McLaren την τρίτη σερί της νίκη μετά τη δική του στην Ουγγαρία και του Τζένσον Μπάτον στο Σπα, γεγονός που δείχνει ότι η MP4-27 είναι το κυρίαρχο σε απόδοση μονοθέσιο αυτή τη στιγμή.

"Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα", τόνισε ο Χάμιλτον, ο οποίος είναι πλέον ο κοντινότερος αντίπαλος του Φερνάντο Αλόνσο στο πρωτάθλημα, απέχοντας 37 βαθμούς από τον ισπανό.

"Ξέραμε ότι το μονοθέσιο είναι πολύ γρήγορο, από τον προηγούμενο αγώνα με τον ρυθμό του Τζένσον. Σκέφτηκα ότι αυτό σημαίνει πως μπορούσα εγώ να κάνω το ίδιο εδώ και η δουλειά της ομάδας ήταν σπουδαία.

"Η πίστα αυτή έχει μεγάλη ιστορία. Όταν οδηγούσα σκεφτόμουν όλους τους μεγάλους που έχουν κερδίσει εδώ, οπότε το γεγονός ότι επιτέλους πήρα μια νίκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

"Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλό στο μέλλον ερχόμενος εδώ, καθώς δεν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα στο παρελθόν. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε και λίγο περισσότερη υποστήριξη εδώ (σ.σ.: ο Χάμιλτον αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες από τους ιταλούς τιφόζι καθώς παραλάμβανε το βραβείο του στο βάθρο)".

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις ελπίδες του να κερδίσει τον Αλόνσο στη μάχη του τίτλου, ο Χάμιλτον πρόσθεσε: "Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

"Ο Φερνάντο αποκάλυψε πως η Ferrari θα έχει πολλές αναβαθμίσεις για τον επόμενο αγώνα, οπότε ελπίζω κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Μένουν ακόμα επτά κούρσες, οπότε αυτό ήταν ένα μόνο βήμα.

"Νομίζω ότι η Ferrari ήταν το ίδιο γρήγορη με μας αυτό το τριήμερο - αν όχι γρηγορότερη. Αν ο Φερνάντο είχε κάνει καλύτερες κατατακτήριες, τότε σίγουρα θα ήταν εκεί ψηλά μαζί μου και θα έκανε την κούρσα πιο δύσκολη απ' ό,τι ήταν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News