default-image

Πρωτιά Σουμάχερ στα δοκιμαστικά

Αθλητισμός
Πρωτιά Σουμάχερ στα δοκιμαστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Με τον Μίκαελ Σουμάχερ να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών άνοιξε δυναμικά το πρωί η αυλαία του ιταλικού .

Ο γερμανός οδηγός εκμεταλλεύτηκε την ισχύ του μονοθεσίου της Mercedes με το διπλό DRS στις μεγάλες ευθείες της Μόντσα, για να πάει τρία δέκατα πιο γρήγορα από όλους τους άλλους.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Τζένσον Μπάτον της McLaren, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να συμπληρώνει το 1-3 της Mercedes στην κατάταξη πίσω του.

Στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκαν οι δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, με τον πρώτο να έχει μια άσχημη στιγμή στα τελευταία λεπτά, όταν σταμάτησε στην άκρη της πίστας με πιθανό πρόβλημα στον κινητήρα.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην έκτη θέση, με τη Lotus του Κίμι Ράικονεν να τον ακολουθεί.

Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες, Μαρκ Ουέμπερ και Πάστορ Μαλντονάντο. Ο τελευταίος επίσης αναγκάστηκε να χάσει τα τελευταία 2-3 λεπτά του session εξαιτίας ενός θέματος στα υδραυλικά της Williams του.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκε στην 11η θέση, με τη Red Bull να μην δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική νωρίς στο τριήμερο, καθώς και οι δύο οδηγοί της ήταν ένα δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού.

Να σημειωθεί ότι στην περίοδο συμμετείχε ο Μα Κινγκ Χουά με την HRT του Ναράιν Καρθικέγιαν, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος κινέζος οδηγός που παίρνει μέρος σε ελεύθερες δοκιμές ενός GP. Ο 24χρονος έμεινε στην τελευταία θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Πέντρο ντε λα Ρόσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News