default-image

Κυρίαρχος ο Αλόνσο στο Χόκενχαϊμ

Αθλητισμός
Κυρίαρχος ο Αλόνσο στο Χόκενχαϊμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομακρύνεται από τους διώκτες του ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής και στο Γκραν Πρι του Χόκενχαϊμ. Ο Ισπανός ήταν πρώτος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έγινε ο πρώτος πιλότος που φτάνει τις τρεις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Επτά ημέρες πριν από τα γενέθλια του, τα οποία ελπίζει να τα γιορτάσει με νίκη στη Βουδαπέστη, ο Αλόνσο κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος με την αρωγή των μηχανικών της Ferrari, οι οποίοι επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και είδε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία των οδηγών, Μαρκ Γουέμπερ να ανεβαίνει στους 34 βαθμούς. Από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που κατετάγη δεύτερος, πλησίασε τον ομόσταυλό του στους δύο βαθμούς.

Πριν από την έναρξη του grand prix οι αγωνοδίκες εξέτασαν την RB8 για παράβαση στη χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλά μετά από λίγες ώρες αγωνίας οι αγωνοδίκες έδωσαν στη Red Bull το δικαίωμα να αγωνιστεί.

Αναφορικά με την εκκίνηση οι δύο πρώτοι (Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπάστιαν Φέτελ) κράτησαν τις θέσεις τους, ενώ πολύ καλό πρώτο γύρο πραγματοποίησαν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Λιούις Χάμιλτον (προσπέρασε τον Παστόρ Μαλντονάδο.

Αντίθετα, ο Φελίπε Μάσα έκανε πολύ κακή εκκίνηση, αφού είχε επαφή, με συνέπεια να καταστρέψει την εμπρός του πτέρυγα. Με το αριστερό άρχισε ο αγώνας και για τους Ρομέν Γκροσζάν, Μπρούνο Σένα, οι οποίοι μπήκαν στα pit για επιδιορθώσεις.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη μάχη για την πρώτη θέση, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα ακόμα κι αν πιέστηκε ιδιαίτερα τόσο από τον Σεμπάστιαν Φέτελ όσο κι από τον Τζένσον Μπάτον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News