default-image

Λουις Χάμιλτον: Απίστευτο συναίσθημα!

Αθλητισμός
Λουις Χάμιλτον: Απίστευτο συναίσθημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρε την πρώτη του φετινή νίκη στον αγώνα του Καναδά και να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής φέτος σε ισάριθμες κούρσες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο οδηγός της McLaren, ο οποίος κέρδισε για τρίτη φορά στο Μόντρεαλ μετά το 2007 και το 2010, πήρε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος με διαφορά δύο βαθμών από τον Φερνάντο Αλόνσο, τον οποίο και πέρασε στον 64ο γύρο για να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα, έχοντας κάνει το ίδιο δύο γύρους νωρίτερα με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

"Νομίζω ότι η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά με τα pit-stop και τη στρατηγική", είπε ο Χάμιλτον μετά τον αγώνα.

"Ηταν μεγάλη έκπληξη για μένα το ότι ήμουν σε θέση να φροντίσω τα λάστιχα και να πιέσω τις στιγμές που χρειαζόταν να πιέσω.

"Με ξάφνιασε το πρώτο stint. Γνώριζα ότι ο Φερνάντο ήταν ο κυριότερος αντίπαλός μου, γιατί γενικά έχει σπουδαίο ρυθμό στα μεγάλα σε διάρκεια τρεξίματα.

"Δεν ήμουν σε θέση να κάνω ένα pit-stop, νομίζω ότι θα πέφταμε πίσω σε αυτή την περίπτωση, οπότε νομίζω ότι τα δύο pit-stop ήταν η σωστή στρατηγική.

"Πήγαμε στον αγώνα γνωρίζοντας ότι θα κάνουμε δύο pit-stop και όταν οι άλλοι δύο ήταν πίσω μου, είχα την αίσθηση πως ο Φερνάντο θα πήγαινε για ένα. Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω μια διαφορά προσέχοντας παράλληλα τα λάστιχά μου, ακόμα και όταν ο Φερνάντο άνοιγε ρυθμό. Ηταν ένα από τα καλύτερα stints που είχα.

Ο Χάμιλτον πρόσθεσε: "Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Εδώ ήταν που κέρδισα το πρώτο μου GP. Γνώριζα πως θα ήταν δύσκολο, μου άρεσε το κάθε λεπτό και είμαι πραγματικά ευγνώμων.

"Ηταν μία από τις πιο απολαυστικές κούρσες που είχα ως τώρα και σκεφτόμουν ότι αν τερμάτιζα πρώτος, όπως έγινε, θα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη νίκη για μένα. Δεν το πίστευα όταν διέσχισα τη γραμμή. Η αίσθηση μέσα μου ήταν σαν μια έκρηξη, αυτό είναι που μου αρέσει στους αγώνες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News