Nίκη του Φερστάπεν και στο Άμπου Ντάμπι

Σπορ
Nίκη του Φερστάπεν και στο Άμπου Ντάμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε η αυλαία της χρονιάς με επικράτηση του πρωταθλητή…

Η σεζόν 2022 της Formula 1 ολοκληρώθηκε και επίσημα. Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στη Yas Marina Circuit και κατάφερε να πάρει την 15η του φετινή νίκη.

Μάχη για τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αλλά και στο πρωτάθλημα έδωσαν ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Σέρτζιο Πέρεζ, με τον Μονεγάσκο να βγαίνει νικητής.

Επίσης η Ferrari κατάφερε να κλειδώσει και την δεύτερη θέση στους κατασκευαστές, πίσω από τη Red Bull.

Πού κρίθηκε ο αγώνας

Η νίκη αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός για μία ακόμα φορά έφυγε μπροστά και ουσιαστικά δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ο Πέρεζ περίπου στα μισά του αγώνα παραπονέθηκε ότι τον καθυστερεί ο Φερστάπεν, εκείνος απλά πάτησε τέρμα το πόδι στο γκάζι, εξαφανίστηκε και έφτασε στη 15η νίκη του στη χρονιά.

Με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσε και άλλο το ρεκόρ νικών σε μία χρονιά το οποίο ούτως ή άλλως θα είχε. Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκονται οι Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ με 13.

Η φάση του αγώνα

Η Ferrari καθυστέρησε να βάλει τον Σαρλ Λεκλέρ στα πιτς για αλλαγή ελαστικών. Συγκεκριμένα μπήκε στον 22ο γύρο και επέστρεψε 7'' πίσω από τον Πέρεζ - και οριακά εμπρός από τον Σάινθ.

Ο Λεκλέρ "χτυπούσε" με ταχύτερους γύρους. Στον 32ο γύρο ο Μονεγάσκος μπόρεσε να περάσει στη δεύτερη θέση με τον Τσέκο να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών.

Κάπως, έτσι η στρατηγική της Scuderia έπιασε με τον Λεκλέρ να μένει σταθερά πίσω από τον Φερστάπεν. Μάλιστα ο Μεξικανός έδωσε και ωραία μάχη με τον Χάμιλτον με φόντο την τρίτη θέση του βάθρου.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News