Πήρε τη νίκη ο Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία

Σπορ
Πήρε τη νίκη ο Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις γύρους πριν το τέλος προσπέρασε τον Λεκλέρ, το βάθρο έκλεισε ο Σάινθ…

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή είχε ο δεύτερος αγώνα της χρονιάς στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νικητής του στην Τζέντα, καθώς τρεις στροφές πριν από το τέλος, πέρασε μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος φαινόταν ότι είχε τον πρώτο λόγο στη μάχη.

H Ferrari κατάφερε να κάνει το 2-3 στη Σαουδική Αραβία, με τον Σάινθ να κρατάει τη 3η θέση, από την οποία εκκίνησε. Άτυχος στάθηκε ο Σέρτζιο Πέρεζ, ο οποίος έχασε την πρωτοπορία, όταν μπήκε για αλλαγή λίγο πριν από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στην κατάταξη των οδηγών, ο Λεκλέρ κράτησε την πρώτη θέση, καθώς έχει 44 βαθμούς. Ακολουθεί δεύτερος ο Σάινθ με 25 πόντους, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν είναι στην 3η θέση με 25 πόντους.

Πού κρίθηκε η νίκη

Μετά από εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, εξαιτίας της εγκατάλειψης των Αλόνσο και Ρικιάρντο, η διαφορά ανάμεσα σε Λεκλέρ και Φερστάπεν μειώθηκε. Ο Ολλανδός οδηγός πλησίασε τον Μονεγάσκο και έκανε την επίθεσή του.

Ο πιλότος της Ferrari εκμεταλλευόμενος τη δύναμη του κινητήρα του, αλλά και τις ικανότητές του, αμύνθηκε επιτυχώς σε πρώτη φάση, καθώς αν και έχασε προσωρινά την πρώτη θέση κατάφερε να την ανακτήσει εκ νέου.

Στο 47ο γύρο Μαξ Φερστάπεν πέρασε τον Λεκλέρ στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, δίχως να αφήσει περιθώρια στον αντίπαλό του. Μάλιστα, ο Ολλανδός συνέχιζε με ταχύτερους γύρους προσπαθώντας να αυξήσει τη διαφορά του.

Η φάση του αγώνα

H εκκίνηση στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας ήταν καθαρή. Ο Πέρεζ κράτησε χωρίς πρόβλημα την θέση του, ενώ ο Λεκλέρ δεν μπόρεσε να κάνει κάποια κίνηση. Από την άλλη, ο Φερστάπεν μπόρεσε να περάσει στην 3η θέση προσπερνώντας τον Κάρλος Σάινθ.

Στο 15ο γύρο Πέρεζ μπήκε στα pits. Στάθηκε άτυχος, καθώς μπήκε για αλλαγή ελαστικών λίγο πριν από ατύχημα του Λατίφι, το οποίο προκάλεσε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έτσι, οι αντίπαλοι του εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός με τον Λεκλέρ να ανεβαίνει πρώτος και ο Φερστάπεν δεύτερος. Ήταν η στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα, όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο Πέρεζ έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από μια μπλόφα της Ferrari. H Scuderia έβγαλε τους μηχανικούς στο pitlane υπαινισσόμενη ότι επίκειται pitstop του Λεκλέρ για το undercut, αλλά σύντομα τους κάλεσε πίσω, αφήνοντας τον Πέρεζ να κάνει πιτ-στοπ μόνος του.

Μετά τους αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία η Formula 1 ταξιδεύει στην Αυστραλία. Θα είναι ο πρώτος αγώνας στο Albert Park μετά το 2019, όταν και είχε νικήσει ο Βαλτέρι Μπότας.

Το Grand Prix της Αυστραλίας θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες από τώρα το τριήμερο 8 έως 10 Απριλίου του 2022.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News