Λιούις Χάμιλτον: Ένας ιππότης της... ασφάλτου

Σπορ
Λιούις Χάμιλτον: Ένας ιππότης της... ασφάλτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κέρδισε όμως αυτόν του «Σερ»…

Τον τίτλο του «Σερ» έχει πλέον δίπλα στο όνομά του ο Λιούις Χάμιλτον. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ δια μέσου του πρίγκιπα Καρόλου. Ο Λούις Χάμιλτον ισοφάρισε εφέτος το ρεκόρ με τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα του Μίκαελ Σουμάχερ, καταφέρνοντας παράλληλα να τον ξεπεράσει σε συνολικές νίκες.

Πλέον, θα προσφωνείται ως «Σερ Λιούις Χάμιλτον», με τους υποστηρικτές και θαυμαστές του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για έναν αθλητή που έχει περάσει πολλά και έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη F1.

Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού η τελετή για την απονομή του τίτλου του ιππότη από τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε καμία σχέση με ό,τι παραδοσιακά συνέβαινε σε παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος. Η απονομή του τίτλου έγινε εικονικά.

Συγκεκριμένα, το όνομα του Λιούις Χάμιλτον περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 1.239 πρόσωπα, που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020 και αφορά πολίτες οι οποίοι έλαβαν τίτλους τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση για «μη γαλαζοαίματους» που προβλέπεται στη Μεγάλη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι το 2008 ο Λιούις Χάμιλτον είχε τιμηθεί από την Ελισάβετ με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Formula 1, σε ηλικία 23 ετών.

Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον έχει γίνει θέμα συζήτησης στα social media, με τους followers να τον αποκαλούν μεταξύ άλλων «ιππότη».

Ο πιλότος της F1, παρουσιάστηκε φορώντας ένα πολύ κομψό κοστούμι, και αφού εισήλθε στην μεγάλη αίθουσα των ιπποτών, τοποθέτησε το δεξί του γόνατο σε ένα κοντό κάθισμα σε στάση γονατίσματος, όπως ακριβώς υπαγορεύει η παράδοση.

Στην ειδική τελετή ο Πρίγκιπας Κάρολος ακουμπώντας τον Hamilton με το σπαθί του , του είπε: «Σήκω, σερ Λιούις Χάμιλτον!" , ανακηρύσσοντάς τον επίσημα Ιππότη για… υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Photo sportime.sigmalive.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News