Αμφισβητεί τον τίτλο του Φερστάπεν η Mercedes

Σπορ
Αμφισβητεί τον τίτλο του Φερστάπεν η Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε ένσταση στη FIA η ομάδα του Χάμιλτον...

Η Mercedes κατέθεσε δύο ενστάσεις στην FIA και θέλει να προσβάλει το αποτέλεσμα του αγώνα στο οποίο πρωταθλητής της Formula 1 στέφθηκε ο Μαξ Φερστάπεν. Η πρώτη ένσταση έχει να κάνει με φερόμενη παραβίαση του άρθρου 48.12 του αγωνιστικού κώδικα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο, θα πρέπει μετά την εντολή "LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE" να προσπεράσουν το safety car και να κάνουν ένα γύρο για να επανέλθουν πίσω στη σειρά, στις κανονικές τους θέσεις. Τότε και μόνο μπορεί να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας και να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα μονοθέσια που είχαν δεχθεί γύρο δέχτηκαν μεν εντολή να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, ωστόσο δεν είχαν πάρει τις κανονικές τους θέσεις πριν το safety car αποχωρήσει και επιτρέψει έτσι στον αγώνα να συνεχιστεί.

Η απάντηση του Μάικλ Μάσι, αγωνιστικού διευθυντή των Grand Prix, στον team principal της Mercedes, Τότο Βολφ, ήταν: "Τότο, αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Κάναμε έναν αγώνα αυτοκινήτων".

Ο δεύτερος λόγος ένστασης αφορά το άρθρο 48.8, που δεν επιτρέπει κανένα μονοθέσιο να προσπερνά άλλο, ενώ βρίσκεται στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Όταν αποχωρήσει το safety car, η προσπέραση επιτρέπεται μόνο αφού τα μονοθέσια περάσουν τη γραμμή εκκίνησης.

Σύμφωνα με τη Mercedes, στον 57ο γύρο ο Φερστάπεν ήταν δίπλα στον προπορευόμενο Χάμιλτον και στη στροφή 12.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News