Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ το Ράλλυ Ακρόπολις το 2022

Σπορ
Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ το Ράλλυ Ακρόπολις το 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 17 χρόνια η θρυλική διαδρομή επιστρέφει στο ΟΑΚΑ…

Η Υπερειδική Δριαδρομή του Ολυμπιακού Σταδίου το 2005, και οι 60.000 θεατές του που κατέκλυσαν τις κερκίδες του, έχει μείνει στην ιστορία του WRC ως μία από τις κορυφαίες στιγμές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ όλων των εποχών - χαρίζοντας στον ελληνικό αγώνα τη διάκριση του καλύτερου αγώνα εκείνης της χρονιάς.

Το 2022 το μοναδικό αυτό θέαμα θα επαναληφθεί, με την επιστροφή των κορυφαίων οδηγών και αυτοκίνητων ράλι του πλανήτη στο μεγαλύτερο Στάδιο της χώρας μας, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας και πέντε που προηγήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε φέτος στο πρόγραμμα του Πααγκοσμίου έπειτα από το 2013.

Και μετά την επιτυχημένη φετινή διεξαγωγή της Υπερειδικής Διαδρομής στο Σύνταγμα, ο αγώνας κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα του χρόνου με τη μεγάλη επιστροφή στο ΟΑΚΑ.

"Έχοντας ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά (με την COSMOTE 5G Athens Stage) και αφουγκραζόμενοι τη δίψα των φιλάθλων να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους αγώνα, για το 2022 σχεδιάζουμε μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

Έτσι, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες -και όχι μόνο- που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στην περιφέρεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ", τόνισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, Motorsport Greece, ανακοίνωσε και μια σειρά περαιτέρω δράσεων που θα διευρύνουν το κοινωνικό πρόσωπο του Ράλλυ Ακρόπολις.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί Σεμινάριο στο οποίο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα μας. Παράλληλα, προσκεκλημένοι από τη FIA, τον Promoter του θεσμού και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη, υβριδική μέρα του WRC και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ακόμη, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο (8-11/9) που θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις θα ενισχυθούν περαιτέρω και οι Δράσεις Οδικής Ασφάλειας, ενώ το παράδειγμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία σπουδαία διεθνής διοργάνωση, ο "Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας", που θα αναβιώσει λίγο μετά το Πάσχα.

Παράλληλα,ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του θεσμού Rally Star στη χώρα μας, ενός "φυτωρίου" διεθνούς ανάδειξης των νέων ταλέντων στα Ράλλυ, και βάσει αυτού στο Ακρόπολις του 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally3.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News