Δράση και θέαμα στο «43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης» 

Σπορ
Δράση και θέαμα στο «43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκίνηση σήμερα στο Παγκρήτιο και πρώτη ειδική στην Αυγενική

Ξεκινάει η διήμερη αγωνιστική δράση στο «43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης» που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης με τη συμμετοχή 31ος πληρωμάτων!

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί σήμερα στις 15:00 στις εγκαταστάσεις Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), έξω από το κλειστό γυμναστήριο Λίντο στο Ηράκλειο και στη συνέχεια τα πληρώματα θα κινηθούν προς την Ειδική Διαδρομή της «Αυγενικής», μήκους 7.80 χιλιομέτρων, η οποία συνολικά θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές.

"Περιμένουμε συναρπαστικές μάχες στα βουνά, σε μια ολοκαίνουργια ειδική και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Είχαμε την ελπίδα ότι θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές, ήταν όλα δωρεάν για τα πληρώματα εκτός Κρήτης όμως δεν μας τίμησαν… Μετράμε ωστόσο 31 συμμετοχές. Όλοι οι άνθρωποι του Ομίλου έχουμε υπερβάλλει εαυτόν για να έχουμε έναν αγώνα ασφαλή», τόνισε στην Κρήτη TV ο πρόεδρος του ΑΟΚ Μιχάλης Πουλάκης και συνέχισε:«Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης. Την εταιρία Wurth, την ΓΓΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το ΕΑΚΗ. Είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζουν».

Την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι που θα έχουν τερματίσει με επιτυχία το σκέλος του Σαββάτου, αλλά και οι …άτυχοι που θα επιλέξουν να επιστρέψουν με το καθεστώς του Rally 2, θα διέλθουν από τις Ειδικές Διαδρομές «Κεράσια» (8.20 χλμ.) και «Αγία Βαρβάρα» (10.90 χλμ.), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές.

«Είναι ο πρώτος μας αγώνας στην Κρήτη, έχουμε κάνει δύο στην άλλη Ελλάδα, πιστεύω να πάνε όλα καλά», τονίζει ο Τίτος Τιτάκης.

«Είναι μία άψογη διοργάνωση, με πολύ υψηλό επίπεδο από πλευράς διοργάνωσης. Από αγωνιστικής πλευράς θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ευελπιστώ να τερματίσουν όλα τα πληρώματα και ο καθένας να πάρει τη θέση που του αξίζει», δηλώσει ο έμπειρος συνοδηγός Αλέκος Χαλκιαδάκης.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, λίγο μετά τις 16:00 με τα αγωνιστικά να τερματίζουν έπειτα από συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές και 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο χώρο του Service Park, στο εξωτερικό χώρο του Παγκρήτιο Σταδίου. H απονομή των επάθλων θα γίνει στις 18:15, μπροστά στην ράμπα τερματισμού στον εξωτερικό χώρο του ΕΑΚΗ, στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο.

«Eίναι ο μοναδικός αγώνας που έχει τέτοιες παροχές και βοήθεια και συγχαρητήρια στη Λέσχη. Εμείς ερχόμαστε για τη συμμετοχή» δηλώνει ο   Γιάννης Καλατζιάν.

 Τέλος ο πρόεδρος του ΑΟΚ εφιστά την προσοχή του κόσμου: «Ο κόσμος μπορεί αν έρθει στις ειδικές απλά θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της αστυνομίας, της τροχαίας, των κριτών του αγώνα. Να έρχεται μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αυτοκινήτου γιατί μετά ο δρόμος κλείνει».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News