Από το θαύμα της τεχνολογίας ζει ο Χάμιλτον

Σπορ
Από το θαύμα της τεχνολογίας ζει ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρει το μονοθέσιο του Φερστάπεν στο κεφάλι του Βρετανού πιλότου αλλά και η αντίδραση του...

Το Ιταλικό GP σημαδεύτηκε από την σύγκρουση των Φερστάπεν και Χάμιλτον στο χθεσινό Grand Prix έστω και αν αυτή ήταν με μικρή ταχύτητα.

Το συμβάν έγινε μετά τα πρώτα pit stops, στον 26ο γύρο, όταν ο Βρετανός πιλότος βγήκε από τα pit πίσω από τον πρωτοπόρο Ντάνιελ Ρικιάρντο και οριακά μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Φτάνοντας στο πρώτο chicane, ο οδηγός της Red Bull Racing πάτησε άγαρμπα στα κερμπ και στη σύγκρουση με τη Mercedes, η RB16B «καβάλησε» την RB16B. Σε ένα συμβάν που απέδειξε ξανά πόσο σωτήριο είναι το σύστημα ασφαλείας halo, που σαν… φωτοστέφανο προστάτευσε το κεφάλι του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το halo είναι ένα σύστημα ασφάλειας που εισήχθη στο σπορ το 2018 και είναι υποχρεωτικό. Πρόκειται για μία κατασκευή από τιτάνιο, σχεδιασμένη να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού.

Αυτό, έσωσε πέρσι και τον Ρομάν Γκροζάν σε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία της Formula 1.

Σοκαριστική πάντως είναι και η αντίδραση του Φερστάπεν, όταν βγαίνει από το μονοθέσιο του, αφού δεν ρίχνει ούτε ματιά στον Χάμιλτον που παραμένει στη θέση του οδηγού, χωρίς κανείς εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει αν έχει τραυματιστεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News