Ράλλυ Ακρόπολις: «Πατάει» γερά στην 1η θέση ο Ροβάνπερα μετά την 3η μέρα

Σπορ
Ράλλυ Ακρόπολις: «Πατάει» γερά στην 1η θέση ο Ροβάνπερα μετά την 3η μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φιλανδός οδηγός κέρδισε τις 4 από τις 6 ειδικές διαδρομές

Την εντυπωσιακή του παρουσία στο εφετινό Ράλλυ Ακρόπολις συνέχισε και στη διάρκεια της 3ης μέρας ο 19χρονος Κάλε Ροβάνπερα.

Φινλανδός οδηγός από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις του και κινούμενος με καταιγιστικό ρυθμό κέρδισε και τις 4 Ειδικές Διαδρομές του πρωινού σκέλους.

Ο Ροβάνπερα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά εκκίνησης στις ΕΔ και με πολύ εντυπωσιακό ρυθμό έφτιαξε μια πολύ καλή διαφορά που αποτελεί παρακαταθήκη για να διεκδικήσει αύριο τη νίκη στον αγώνα.

Ο Ροβάνπερα μπορεί να ξέφυγε στην κορυφή, πίσω του όμως υπάρχουν δύο οδηγοί που διεκδικούν τη 2η θέση. Ο Οτ Τάνακ κρατάει ψηλά τη σημαία της Hyundai και στο τέλος της ημέρας είναι αυτός που βρίσκεται στη 2η θέση. Ο Εσθονός στο ξεκίνημα της ημέρας βρισκόταν μόνο 2 δέκατα μπροστά από τον Σεμπαστιέν Οζιέ αλλά με ταχύτητα και επιμονή αύξησε αυτήν τη διαφορά στα 9,6 δευτερόλεπτα και δείχνει σε καλή θέση για το 2ο σκαλί του βάθρου.

Ο Οζιέ από την άλλη δεν έκρυψε ότι η 3η θέση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν τον πειράζει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που οι δύο οδηγοί που τον καταδιώκουν στο πρωτάθλημα έχουν μείνει πολύ πίσω. Ο Γάλλος της Toyota ωστόσο μένει μέσα στη διεκδίκηση της 2ης θέσης καθώς οι χρόνοι του είναι καλοί και κέρδισε μάλιστα και μία ΕΔ, την 5η της ημέρας που ήταν το δεύτερο πέρασμα από την Παύλιανη.

Ο Ντάνι Σόρντο με το Hyundai κάνει καλό αγώνα και χωρίς ιδιαίτερη πίεση διατηρείται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Ισπανός δεν απειλείται από τους οδηγούς της M-Sport Ford που ακολουθούν σε απόσταση, οι οποίοι έχουν τη δική τους μάχη. Ο Αντριεν Φουρμό βρίσκεται στην 5η θέση και έχει πίσω του, σε απόσταση 15,8 δευτερολέπτων τον Γκας Γκρίνσμιθ.

Ο Έλφιν Έβανς με το τρίτο Toyota Yaris προσπάθησε σήμερα να καλύψει όσο περισσότερο από το έδαφος που έχασε χθες λόγω του προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων και τα κατάφερε πολύ καλά, αφού ανέβηκε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Πίσω από τον Έβανς διεξάγεται μια επική μάχη για τη νίκη στην κατηγορία WRC2 Ο Μάρκο Μπουλάτσια και Αντρέας Μίκελσεν, που αμφότεροι τρέχουν με Skoda Fabia Evo, έφτασαν στο τέλος της ημέρας να τους χωρίζουν μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Βολιβιανός Μπουλάτσια κρατιέται με νύχια και με δόντια μπροστά από τον σαφώς πιο έμπειρο Νορβηγό Μίκελσεν και αυτή η μάχη μάλλον θα είναι η πιο συναρπαστική από όλες την Κυριακή.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 θα ολοκληρωθεί αύριο με τη διεξαγωγή των τριών τελευταίων Ειδικών Διαδρομών. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, αφού σε αυτές περιλαμβάνονται δύο περάσματα από τη διάσημη ΕΔ Ταρζάν. Το πρώτο πέρασμα θα ξεκινήσει στις 8:08 το πρωί. Θα ακολουθήσει η ΕΔ Πύργος, που είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ΕΔ στον αγώνα και θα κρίνει πολλά για το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News