Τα έβαλε με τους αγωνοδίκες ο Χάμιλτον

Σπορ
Τα έβαλε με τους αγωνοδίκες ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί έβγαλαν τους οδηγούς στην πίστα για δύο γύρους για να προσμετρήσει ο αγώνας…

Σε έναν από τους πιο παράξενους αγώνες της ιστορίας της Formula 1, το φετινό GP Βελγίου διεξήχθη σε δύο δυάδες γύρων πίσω από το όχημα ασφαλείας, με πολύωρη διακοπή ενδιάμεσα λόγω της συνεχόμενης και έντονης βροχής που έπεφτε στην πίστα του Σπα.

Παρότι δεν υπήρξε ούτε ένα αγωνιστικό δευτερόλεπτο, το αποτέλεσμα κατοχυρώθηκε και ο αγώνας προσμέτρησε στη βαθμολογία - αν και, βάσει των κανονισμών, αποδόθηκαν μόνο οι μισοί βαθμοί. Ο Χάμιλτον θεώρησε ότι το δεύτερο ζευγάρι γύρων έγινε μόνο και μόνο για να προσμετρήσει ο αγώνας και "να πάρουν όλοι τα λεφτά τους".

Ο Βρετανός, έτσι, "τερμάτισε" στην τρίτη θέση, στην οποία προκρίθηκε στις δοκιμές κατάταξης του Σαββάτου, με αποτέλεσμα η διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας να μειωθεί από τους 8 στους 3 βαθμούς από τον σημερινό νικητή, Μαξ Φερστάπεν.

Παρότι ο Χάμιλτον είχε αναφέρει στη ραδιοεπικοινωνία στην πρώτη δυάδα γύρων ότι "δεν μπορείς να δεις στα πέντε μέτρα" από το σπρέι του νερού των μπροστινών αυτοκινήτων, και έγραψε κατά τη διακοπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι συνθήκες ήταν πολύ επικίνδυνες για όλους να αγωνιστούν, μετά το τέλος άσκησε αιχμηρή κριτική στην απόφαση των αγωνοδικών να διεξάγουν δύο γύρους πίσω από το όχημα ασφαλείας.

"Το χρήμα μιλάει. Ήταν ένα σενάριο που είχε να κάνει με τα χρήματα. Όλοι πήραν τα λεφτά τους, και πιστεύω ότι και οι θεατές πρέπει να λάβουν τα δικά τους πίσω, διότι δυστυχώς δεν είδαν αυτό για το οποίο ήρθαν και πλήρωσαν", τόνισε ο Άγγλος. "Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα αύριο. Λυπάμαι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά ο σημερινός δεν ήταν αγώνας".

Και συνέχισε: "Νομίζω ότι το σπορ έκανε μια κακή επιλογή σήμερα. Φυσικά και θέλαμε να αγωνιστούμε. Κατ' ελάχιστον δύο γύροι απαιτούνται για να προσμετρήσει ένας αγώνας, και ανάμεσα στις δύο κόκκινες σημαίες έβρεχε διαρκώς. Υπήρχε μόνο ένας λόγος για τον οποίο μας έβγαλαν στην πίστα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι άσχημα για τους θεατές".

Σχετικά με τις συνθήκες στην πίστα, συμπλήρωσε: "Στις ευθείες ήταν πολύ δύσκολο να έχεις ακόμα και την παραμικρή αίσθηση για το που βρισκόταν το φως [του μπροστινού αυτοκινήτου]. Και δεν μπορούσες καν να οδηγήσεις οριακά, γιατί δεν μπορούσες να ξέρεις σε ποιο σημείο μπορεί το άλλο αυτοκίνητο να βρισκόταν. Είναι κρίμα, διότι θα ήθελα να τρέξουμε, και θα ήταν σπουδαίος αγώνας αν δεν έβρεχε τόσο δυνατά".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News