Νικητής τυπικά ο Φερστάπεν στο Βέλγιο

Σπορ
Νικητής τυπικά ο Φερστάπεν στο Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έγινε ο αγώνας λόγω της ασταμάτητης βροχής...

Το μόνο που συνέβη στον 12ο φετινό αγώνα της Formula 1 ήταν οι δύο συν δύο γύροι πίσω από το όχημα ασφαλείας. Το πρώτο ζευγάρι γύρων έγινε με την καθυστερημένη εκκίνηση του γύρου σχηματισμού, στις 16:25, και το δεύτερο μετά από σχεδόν τρεις ώρες, στις 19:17, οπότε οι αγωνοδίκες έστειλαν τα μονοθέσια στην πίστα για μια αναγνωριστική εκτίμηση της κατάστασης της πίστας.

Σε όλο το διάστημα πριν και μετά από όλα αυτά, οι οδηγοί, όλο το καραβάνι της F1, οι θεατές την πίστα και οι τηλεθεατές περίμεναν την ενδεχόμενη βελτίωση του καιρού, που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του αγώνα.

Όμως, όπως διαπίστωσαν οι οδηγοί στις δύο εισόδους τους στην πίστα, η ορατότητα πίσω από το σπρέι που άφηναν τα προπορευόμενα μονοθέσια δεν θα έκανε εφικτή οποιαδήποτε αγωνιστική δράση με ασφάλεια.

Δεδομένου ότι συμπληρώθηκαν τουλάχιστον δύο γύροι, σύμφωνα με τους κανονισμούς έχει υπάρξει τελική κατάταξη, που φυσικά είναι ίδια με την κατάταξη των δοκιμών κατάταξης. Έτσι, νικητής αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, εμπρός από τον Τζορτζ Ράσελ της Williams και τον Λιούις Χάμιλτον.

Πίσω από τους Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σεμπάστιαν Φέτελ και Πιέρ Γκασλί που έκλεισαν την εξάδα, ο Σέρχιο Πέρεθ δεν βρίσκεται στη βαθμολογούμενη δεκάδα διότι βγήκε από την πίστα και κατέστρεψε την RB-Honda στη μπαριέρα.

Ο Μεξικανός επανεκκίνησε μεν στις 19:17, αλλά από την τελευταία θέση και τα πιτς. Σε αυτή ήταν που τερμάτισε κιόλας, φυσσικά, κι έτσι τη δεκάδα έκλεισαν οι Εστεμπάν Οκόν, ο Σαρλ Λεκλέρ, ο Νίκολας Λατίφι και ο Κάρλος Σάινθ. Έτσι, η Williams είχε ξανά δύο μονοθέσια στη δεκάδα, και η Ferrari το ίδιο παρότι οι οδηγοί της αποκλείστηκαν χθες στο Q2!

Αυτό συνέβη λόγω του Πέρεθ, λόγω της ποινής 5 θέσεων στην εκκίνηση που πήρε ο Λάντο Νόρις (από την 10η θέση) λόγω αλλαγής κιβωτίου μετά το χθεσινό του ατύχημα, καθώς και λόγω της ποινής του Λανς Στρολ να εκκινήσει από τα πιτς λόγω αλλαγής πίσω πτέρυγας.

Το επόμενου ραντεβού της Formula 1 έρχεται το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, με το πρώτο GP της νέας εποχής στην πίστα του Ζάντβουρτ, στην Ολλανδία.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News