Εύκολη νίκη για τον Φερστάπεν στην Στυρία

Σπορ
Εύκολη νίκη για τον Φερστάπεν στην Στυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέτυχε την τέταρτη φετινή του νίκη και αύξησε στους 18 βαθμούς το προβάδισμά του από τον Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα.

Ο Φερστάπεν και η RBR επιβεβαίωσαν τη δυναμική που είχαν δείξει και στο Πολ Ρικάρ, της ανωτερότητάς τους στις μεγάλες ευθείες της πίστας του Σπίλμπεργκ στην Αυστρία, κυριαρχώντας του Λιούις Χάμιλτον και της Mercedes από τα φώτα της εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία.

Ο πρώτος από τους δύο αγώνες της Αυστρίας, 8ος του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, κύλησε απλοϊκά: οι Φερστάπεν και Χάμιλτον είχαν την ίδια στρατηγική -εκκίνησης με τη μέση γόμα και αλλαγής ελαστικών περί τον 24ο γύρο- κι η διαφορά τους δεν έπεσε ποτέ σε σημείο απειλητικό για τον Ολλανδό.

Η διαφορά των δύο στο τέλος ήταν τόσο μεγάλη που ο Χάμιλτον αποφάσισε να κάνει και δεύτερο πιτ-στοπ, στον προτελευταίο γύρο, ώστε να επιδιώξει να πετύχει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και να κερδίσει τον επιπλέον βαθμό που αυτός επιφέρει. Το κατάφερε, κι έτσι μείωσε την απώλεια βαθμών από τον Φερστάπεν σήμερα στους 6 βαθμούς.

Στη μάχη μεταξύ των Βάλτερι Μπότας και Σέρχιο Πέρεθ για την τρίτη θέση του βάθρου νικητής βγήκε ο Φινλανδός της Mercedes – παρότι ο Πέρεθ και η RBR επιχείρησαν, κάνοντας και δεύτερο πιτ-στοπ, να απειλήσουν τον Μπότας αξιοποιώντας τη διαφορά απόδοσης των πιο φρέσκων ελαστικών.

Παρότι ο ρυθμός του Μεξικανού μετά το δεύτερο πιτ-στοπ ήταν καταιγιστικός, ο Μπότας ήταν αλάνθαστος και διατήρησε τη θέση του στο βάθρο, με διαφορά λίγο μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου.

Πρώτος της μάχης των ομάδων μέσης δυναμικής, δηλαδή της μάχης της McLaren με τη Ferrari για την 3η θέση στους κατασκευαστές, ήταν στο GP Στυρίας ο Λάντο Νόρις της πρώτης. Ο Βρετανός τερμάτισε με αρκετή διαφορά από τις Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ.

Ωστόσο, ο Μονεγάσκος έφτασε ως την 7η θέση μετά από μια εντυπωσιακή επέλαση σε όλο τον αγώνα, έχοντας πέσει στην τελευταία θέση στον πρώτο γύρο. Μια σύγκρουση με τον Πιέρ Γκασλί στον πρώτο γύρο τον έστειλε στα πιτς για αλλαγή πτέρυγας, ενώ ο Γάλλος της Alpha Tauri ήταν πιο άτυχος, καθώς έσπασε η πίσω αριστερή του αναάρτηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Αλάνθαστος σε όλο τον αγώνα, ο Λανς Στρολ όχι μόνο τερμάτισε όγδοος την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την έτερη Aston Μartin έμεινε εκτός δεκάδας, αλλά και κέρδισε και τις Alpine και Alpha Tauri των Φερνάντο Αλόνσο και Γιούκι Τσουνόντα που έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Μέσα στη μάχη της δεκάδας βρισκόταν και ο Τζορτζ Ράσελ, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που τον κρατούσε στην 8η θέση και στο κιβώτιο του Αλόνσο στους πρώτους γύρους. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στη μονάδα ισχύος της Williams ανάγκασε τον Βρετανό να εγκαταλείψει, πριν διεκδικήσει τους πρώτους βαθμούς της ομάδας εδώ και δύο χρόνια.

Με όσα φάνηκαν σήμερα, ο Μαξ Φερστάπεν και η RBR είναι και πάλι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για το δεύτερο GP της Αυστρίας, το αμέσως προσεχές Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου, και πάλι στην πίστα του Σπίλμπεργκ. Και ο Χάμιλτον δείχνει να στρέφει τις ελπίδες του πια στον αγώνα της πατρίδας του, στο Σίλβερστοουν της Βρετανίας, δύο εβδομάδες πιο μετά.

Πηγή: sport24.gr

Photo ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News