Πάει Κωνσταντινούπολη και φέτος η Formula 1

Σπορ
Πάει Κωνσταντινούπολη και φέτος η Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο GP Καναδά ματαιώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid19...

Eπίσημη εξελιξη και φέτος στη Formula 1. Tο GP Καναδά ματαιώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid19, και αντί για το Μόντρεαλ η F1 θα ταξιδέψει και πάλι στην Κωνσταντινούπολη για τον 7ο φετινό της αγώνα στις 11-13 Ιουνίου 2021.Ο κύριος λόγος της ματαίωσης του αγώνα του Καναδά είναι οι συνεχιζόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν στη χώρα, και συγκεκριμένα η αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών για οποιονδήποτε εισέρχεται σε αυτήν. Η καραντίνα ήταν απαγορευτική για τα μέλη της F1, διότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στο Μπακού για το GP του Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση της ματαίωσης του φετινού αγώνα στον Καναδά, η Formula 1 ανακοίνωσε και τη διετή ανανέωση του συμβολαίου της με τη χώρα της Βόρειας Αμερικής. Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια για τα GP του 2020 ή '21, θα μπορούν είτε να τα κρατήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, είτε να τα εξαργυρώσουν.

Η Τουρκία είχε μπει εκτάκτως -λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού- και πέρσι στο πρόγραμμα της Formula 1, το Νοέμβριο. Ήταν το πρώτο Γκραν Πρι στην Πόλη μετά από εννέα χρόνια, και στην τουρκική πίστα ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, επιβεβαίωσε ότι τα Γκραν Πρι Πορτογαλίας και Ισπανίας τα δύο προσεχή Σαββατοκύριακα δεν θα έχουν θεατές, ενώ ο πρώτος φετινός αγώνας που θα επιτρέψει την είσοδο είναι το GP του Μόντε Κάρλο που ακολουθεί, με περιορισμένα εισιτήρια την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, φέτος, στα δύο Γκραν Πρι της χρονιάς, η Formula 1 έχει κάνει 12.000 τεστ κορονοϊού στα μέλη του «καραβανιού» της, από τα οποία μόνο 14 ήταν θετικά - ποσοστό μόλις 0,1 τοις εκατό.

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News