Μηχανοκίνητα

Rotax MAX Challenge: Έτοιμοι οι οδηγοί της Κρήτης για τον αγώνα των Χανίων

Η Rotax Hellas επανιδρύει το αγωνιστικό karting, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην Κρήτη...

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το φετινό Rotax MAX Challenge Mediterranean Cup 2021 με τον πρώτο από τους δύο γύρους να έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Μαΐου στα Χανιά, σε μία από τις καλύτερες πίστες στην Ελλάδα, την Pista Park! Ως γνωστό η Rotax Hellas επανιδρύει το αγωνιστικό karting, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην Κρήτη. O προσεχής αγώνας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ντόπιων οδηγών που έχουν ανεβάσει τον προσωπικό τους πήχη, επιθυμώντας την εξέλιξη τους στο karting, παρότι κάποιοι εξ΄αυτών θα δοκιμαστούν σε αγωνιστική δραστηριότητα για πρώτη φορά!

Από και πέρα, πολλοί ενεργοί οδηγοί ιδιαίτερα από την Αθήνα, θέλοντας να ξεφύγουν από την μονότονη συνεχή προπόνηση σε ένα αγωνιστικό χώρο, αναζητούν νέες συγκινήσεις, αλλαγή εικόνων και παραστάσεων κι έτσι θα βρεθούν στην ''Pista Park'' στις 22-23 Μαΐου! Το Rotax MAX Challenge Mediterranean Cup 2021 ως θεσμός αποτελεί πέρα από μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή και ένα τιμητικό τίτλο που θα κριθεί σε δύο αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα των Χανίων θα βρεθούν και αρκετοί οδηγοί από το Ισραήλ αφού η απ΄ευθείας πτήση προς και από Κρήτη διευκολύνει τη μετακίνηση και αυξάνει το ενδιαφέρον τους.
Αναφορικά με την Pista Park των Χανίων έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς πρόκειται για έναν χώρο όμορφο και άρτια εξοπλισμένο που αποτελεί σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική πρόταση!

Oι πρωταγωνιστές της Κρήτης 
Πάμε όμως να γνωρίσουμε κάποιους από τους κρητικούς πρωταγωνιστές που ετοιμάζονται για την πρόκληση του φετινού Rotax MAX Challenge Mediterranean Cup 2021:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ: Ο Γιώργος Ψαρουδάκης είναι μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, γεννημένος στις 7 Μαρτίου του 2013. Ο μικρός Χανιώτης οδηγός προετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες karting. O πρώτος αγώνας του Rotax MAX Challenge, στην πίστα ''Pista Park'' που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο και τη Κυριακή 22-23 Μαΐου θα είναι το ονειρικό εφαλτήριο της εμπλοκής του Γιώργου με το karting στην κατηγορία Rotax Micro MAX.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Το οικογενειακό ''δίδυμο'', από τον Άγιο Νικόλαο, Γιώργος και Μιχάλης Δασκαλάκης βρίσκεται στην πίστα των Χανίων για την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Rotax MAX Challenge. O Γιώργος γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2009, είναι μαθητής της έκτης Δημοτικού και ο ρόλος στην ομάδα δεν είναι άλλος από αυτή του οδηγού στην κατηγορία Rotax Junior MAX. O Μιχάλης είναι ο πατέρας του Γιώργου και πέρα από αυτή την μοναδική σχέση είναι και μηχανικός του. Ο αγώνας στις 22-23 Μαΐου στην ''Pista Park'' θα είναι ο πρώτος για τον νεαρό οδηγό που οδηγεί και το πρωτοεμφανιζόμενο καρτ στις ελληνικές πίστες Ralf Schumacher (RS) Evo 2.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Ο Χανιώτης μαθητής της τρίτης Γυμνασίου Λευτέρης Μυλωνάκης, γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2006 και στις 22-23 Μαΐου, στην ''γειτονιά'' του θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα karting. Στην κατηγορία Rotax Senior ΜAX, o Λευτέρης θα οδηγήσει ένα Maranello στοχεύοντας σε πρώτο χρόνο στον αγωνιστικό εγκλιματισμό του και στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση!ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Ένα μικρός στην ''μεγάλη'' κατηγορία του Rotax MAX Challenge. O Λευτέρης Γιακουμάκης από τα Χανιά μαθητής της δευτέρας Λυκείου, γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του Ολυμπιακού μας έτους, 2004! Ο νεαρός οδηγός προετοιμάζεται για την προσωπική του πρεμιέρα στους αγώνες karting, επιλέγοντας την πλέον απαιτητική κατηγορίας Rotax DD2 MAX, έτσι θα βρεθεί στην εκκίνηση ως ''rooky'' μεταξύ έμπειρων συναθλητών του!ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ: Ο Ανέστης Σπάρταλης εμφανίστηκε σε αγώνα Rotax MAX Challenge το 2018, στην κατηγορία Rotax Junior MAX και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά. Σήμερα με αφορμή την επιστροφή του Rotax MAX Challenge στην ''Pista Park'', επιστρέφει στην... ενεργό δράση! O Χανιώτης οδηγός μαθητής της πρώτης Λυκείου γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου του 2005 προετοιμάζεται ήδη για την επανεμφάνισή του στην Senior MAX πλέον.ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ: O Μανώλης Σκεπετζάκης έχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 2000 και είναι φοιτητής Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη. Ο Ρεθυμνιώτης οδηγός, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το Rotax MAX Challenge αφού έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια εκδηλώνοντας έτσι ένα σπουδαίο ταλέντο. Σήμερα έφτασε η στιγμή να συμμετέχει σε ένα αγώνα που γίνεται στην πατρίδα του, στην κατηγορία Rotax Senior MAX και ήδη προετοιμάζεται γι’ αυτό στην ''Pista Park''!ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ: O Δημήτρης Φραντζεσκάκης έχει γράψει την δική του ιστορία στο Ελληνικό motorsport, ακολουθώντας τον δρόμο που του έδειξε και του δείχνει ο πατέρας του Γιώργος! Ο Δημήτρης γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1990 σε ηλικία μόλις οκτώ ετών αρχίζει τη σπουδαία πορεία του στους αγώνες karting. Στα επόμενα χρόνια διακρίνετε έχοντας μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες και το 2006, συμμετέχει ως κορυφαίος Έλληνας οδηγός στην κατηγορία Rotax Junior MAX στον Παγκόσμιο τελικό του Rotax MAX Challenge. Μετά από πολύχρονη αγωνιστική διακοπή από τους αγώνες karting, επιστρέφει στις 22-23 Μαΐου στην Pista Park για τον 1o γύρο του Rotax MAX Challenge 2021!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια