Στoν Χάμιλτον η pole position της Ίμολα

Σπορ
Στoν Χάμιλτον η pole position της Ίμολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω του οι Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν της Red Bull…

Για 99η φορά στην καριέρα του, ο Λιούις Χάμιλτον καταφέρνει να πάρει την pole position και στον αγώνα της Ίμολα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση. Πίσω του οι Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Σε μια πίστα όπου οι παγίδες είναι πολλές και οι ακυρώσεις χρόνων έρχονται... με το τσουβάλι, ο Λιούις Χάμιλτον δεν πτοήθηκε και κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας την pole position. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε την 99η pole της καριέρας του στην Ίμολα και την Κυριακή θα τον δούμε να ξεκινάει από την πρώτη θέση. Ο ανταγωνισμός με τις Red Bull ήταν μεγάλος. Το μεγάλο... ντέρμπι στο μυαλό μας ήταν με τον Μαξ Φερστάπεν, όμως ο Σέρχιο Πέρεζ μπήκε σφήνα στην κόντρα τους και μάλιστα, κατάφερε να γίνει και η ταχύτερη Red Bull στην πίστα!

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από τον Χάμιλτον δεν είχαμε τον Φερστάπεν αλλά τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Πέρεζ για πρώτη φορά στην καριέρα του θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του grid. Έχει στα χέρια του μια πολύ καλή ευκαιρία και ελπίζουμε να την αξιοποιήσει, ώστε να μπει και τρίτος πιλότος στη μάχη για την κορυφή! Πίσω από τις Red Bull και οριακά εκτός τριάδας βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος δείχνει ότι τα έχει βρει καλύτερα με τη Ferrari του και πλέον βρίσκεται σε θέση να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον teammate του που στις κατατακτήριες της Ίμολα δεν τα βρήκε τόσο εύκολα και δεν μπόρεσε ούτε να προκριθεί στο Q3.

Πιέρ Γκασλί και Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ κατά σειρά ακολουθούν οι Νόρις, Μπότας, Οκόν και Στρολ των McLaren, Mercedes, Alpine και Aston Martin αντίστοιχα. Το μοναδικό... παρατράγουδο των κατατακτήριων ήταν η έξοδος του Γιούκι Τσουνόντα. Ο πιλότος της Alpha Tauri χτύπησε το πίσω μέρος του μονοθεσίου και έμεινε εκτός, οπότε ξεκινάει και από την τελευταία θέση. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη, τους χρόνους και τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής στον πίνακα που ακολουθεί.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News