Ο Γκροζάν κάνει πρoετοιμασία στο νοσοκομείο

Σπορ
Ο Γκροζάν κάνει πρoετοιμασία στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γάλλος πιλότος ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο Άμπου Ντάμπι…

Όσοι παρακολούθησαν ζωντανά το Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν σοκαρίστηκαν με το περιστατικό του Ρομέιν Γκροζάν. Ο οδηγός της Haas βγήκε εκτός πίστας, έπεσε στις προστατευτικές μπαριέρες με τεράστια ταχύτητα και το μονοθέσιο πολύ γρήγορα τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο πιλότος σώθηκε λόγω του Halo, της δομής των σύγχρονων μονοθεσίων, της αντιπυρικής φόρμας καθώς έμεινε μέσα στη φωτιά για περίπου 27 δευτερόλεπτα και της... τύχης του, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις ο παράγοντας της τύχης παίζει πάντα σημαντικό ρόλο.

Ο Γκροζάν λοιπόν νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο και θα μείνει ακόμη μια ημέρα από το προγραμματισμένο. Είχαν πει ότι την Τρίτη θα έβγαινε αλλά τελικά, αυτό θα γίνει την Τετάρτη. Στο επόμενο Grand Prixn δεν θα βρεθεί στην πίστα προκειμένου να αναρρώσει πλήρως, στο αμέσως επόμενο ωστόσο, που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι, θέλει οπωσδήποτε να παρευρεθεί. Για αυτό μέσα από το νοσοκομείο τον βλέπουμε να κάνει ασκήσεις για να κρατηθεί σε φόρμα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά! Μόνο μερικά εγκαύματα του έχουν μείνει από την Κυριακή. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν έσπασε τίποτα και έτσι γρήγορα θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Ο λόγος που θέλει να γυρίσει στο Άμπου Ντάμπι όμως θα λέγαμε πως είναι πολύ σημαντικός. Ίσως να είναι ο τελευταίος του αγώνας στη Formula 1! Η Haas έχει ανακοινώσει ότι τόσο ο Γκροζάν, όσο και ο Μάγκνουσεν θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς και τις θέσεις τους θα τις πάρουν νέοι που δεν βρίσκονται στην F1. Ο ένας είναι ο Νικίτα Μάζεπιν που ανακοινώθηκε νωρίτερα και ο δεύτερος, ίσως και να είναι ο Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ. Οπότε ο Γκροζάν έχει ακόμη έναν λόγο για να θέλει να βρίσκεται στον τελευταίο αγώνα αυτής της χρονιάς.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News