default-image

Με κορωνοϊό ο Χάμιλτον, χάνει τον αγώνα στο Μπαχρέιν

Σπορ
Με κορωνοϊό ο Χάμιλτον, χάνει τον αγώνα στο Μπαχρέιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καραντίνα τέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής…

 Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, κατά τον καθιερωμένο τεστ, πριν από το Grand Prix στο Μπαχρέιν, βρέθηκε θετικός στον ιό και τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, θα απουσιάσει κι από τον αγώνα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει κάποιον αγωνιστικό αντίκτυπο ούτε στον ίδιο, αλλά ούτε και στη Mercedes-AMG Petronas, καθώς τόσο ο Βρετανός πιλότος όσο κι η ομάδα του έχουν στεφθεί πρωταθλητές στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Mercedes, ο 35χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε την προηγούμενη εβδομάδα τρία τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά, με τελευταίο την Κυριακή, πριν από τον νικηφόρο αγώνα και πάλι στην πίστα του Μπαχρέιν.

Ωστόσο, τη Δευτέρα (30/11) ξύπνησε με ήπια συμπτώματα και ενημερώθηκε ότι άτομο με το οποίο συναντήθηκε πριν ταξιδέψει στο Μπαχρέιν, είχε βγει θετικό στον ιό. Αποτέλεσμα, να κάνει νέο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Η ανακοίνωση της FIA:

"Η FIA, η Formula 1 και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team μπορούν να επιβεβαιώσουν πως κατά τον καθιερωμένο τεστ πριν από το Sakhir Grand Prix, o Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών του Μπαχρέιν, έχει μπει σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται καμία επαφή μαζί του.

Οι διαδικασίες που ορίζονται από τη FIA και τη Formula 1 θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα προκύψει ευρύτερος αντίκτυπος στη διεξαγωγή του GP το Σαββατοκύριακο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News