default-image

Ο Νίκι Λάουντα είχε δείξει τον δρόμο...που πήρε ο Χάμιλτον

Απόψεις
Ο Νίκι Λάουντα είχε δείξει τον δρόμο...που πήρε ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη μέρα για τους φίλους της Formula 1 η Κυριακή που πέρασε αφού ο Λιούις Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ και η οικογένειά του τελευταίου του έδωσε το χρίσμα ουσιαστικά μέσω του...κράνους του "Σούμι" που του έκανε δώρο...

Τι σημαίνει αλήθεια Λιούις Χάμιλτον; Πριν καν πάει στη Mercedes ο Βρετανός, ο Νίκι Λάουντα είχε πει για αυτόν πως “με ένα κακό αυτοκίνητο, είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου, γιατί είναι απίστευτα γρήγορος και δεν κάνει συμβιβασμούς. Με έχει εντυπωσιάσει το πώς προσεγγίζει τα πράγματα. Είναι πραγματιστής και δεν έχει συναισθήματα”.

Κατάφερε να μπει στους διεκδικητές από όταν ήταν ρούκι και δεν έφυγε έκτοτε. Όταν τον πήρε η McLaren (2007), η ομάδα είχε χρήματα και πολλούς ικανούς οδηγούς, για να διαλέξει πού θα δώσει τα δυο αυτοκίνητα. Επέλεξε τον 22χρονο Χάμιλτον, για το ταλέντο και τις προοπτικές του -μολονότι άλλοι ήταν πιο έμπειροι. Εκείνος έδωσε για αρχή 4 νίκες και συνολικά 12 εμφανίσεις στο podium.

Οι 9 ήταν στα ισάριθμα πρώτα circuit. Διεκδίκησε τον τίτλο. Toν έχασε εξαιτίας του Μονακό, της Κίνας και της Βραζιλίας. Και μετά απέδειξε το ρητό που θέλει τους καλύτερους οδηγούς, να πηγαίνουν στις καλύτερες ομάδες -υπογράφοντας το 2013 στη Mercedes. Είχε γίνει ήδη “πιστός, έμπιστος, ειλικρινής οδηγός που δεν δημιουργούσε δράματα”.

Ο Μάρτιν Μπραντλ, ο οποίος έτρεχε μαζί με τους Σένα, Σουμάχερ και Προστ και πλέον τελεί χρέη σχολιαστή των αγώνων, είπε στην Sydney Morning Herald είπε πως "ο Λιούις εμφανίζεται σε κάθε αγώνα και δίνει το 100%, ενώ τον ενδιαφέρουν και πολλά άλλα -που δεν αφορούν το σπορ. Είναι γρήγορος, εξαιρετικός οδηγός, καλός στις μάχες, έξυπνος με την ομάδα του και δουλεύει ατελείωτα.

Υπάρχουν όλοι αυτοί οι νέοι διεκδικητές, αλλά ο Λιούις είναι ακόμα ο Βασιλιάς. Δεν μπορείς να κερδίσεις τόσες pole positions, τόσους αγώνες και πρωταθλήματα, χωρίς να είσαι παγκοσμίου κλάσης αθλητής. Όταν μιλάς για τους κορυφαίους όλων των εποχών, οφείλεις να τον αναφέρεις. Προσφέρει σε όλα τα επίπεδα...

Συγκριτικά με άλλους ο Σένα ήταν πιο συναισθηματικός τύπος.

Ο Θεός του 'χε δώσει το μεγαλύτερο ταλέντο που 'χω δει ποτέ, στα μηχανοκίνητα. Ο Σουμάχερ δούλεψε πολύ, λειτουργούσε κυρίως με το μυαλό του και 'έχτισε' τα πάντα γύρω του. Ο Λιούις είναι στη μέση."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News