Formula 1: Ο Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουμάχερ και...πήρε δώρο το κράνος του

Σπορ
Formula 1: Ο Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουμάχερ και...πήρε δώρο το κράνος του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητικές στιγμές στο Νίρμπουργκρινγκ...

Το σημερινό Grand Prixπου διεξήχθη στο Νίρμπουργκρινγκ ήταν ιδιαίτερο. Ο Λούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία και έφτασε τις 91 του νίκες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ, με τον οποίο κατέχουν πλέον μαζί τις περισσότερες πρωτιές σε αγώνες της Formula 1.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε μία συγκινητική στιγμή. Ο γιος του Μίχαελ, Μικ Σουμάχερ, χάρισε το κόκκινο κράνος του πατέρα του στον Βρετανό πιλότο.

Μάλιστα, ο Χάμιλτον δεν άφησε το κράνος από τα χέρια του, ενώ τον πήρε μαζί του και κατά την διάρκεια της απονομής.

Ο Μπότας μπορεί να κατάφερε να κρατήσει τον Χάμιλτον πίσω του στην εκκίνηση, αλλά έχασε την πρώτη θέση όταν είχε ένα μεγάλο μπλοκάρισμα πριν τον πρώτο γύρο πιτ στοπ.

Μετά το πιτ στοπ του ο Φινλανδός εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, δίνοντας τη δεύτερη θέση στον Φερστάπεν και τη δυνατότητα στον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που ήταν τέταρτος μέχρι εκείνο το σημείο, να ανέβει στο βάθρο.

Εκτός από τον Μπότας εγκατέλειψαν οι Ράσελ, Οκόν και Άλμπον, αλλά η εγκατάλειψη του Λάντο Νόρις ήταν αυτή που έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας 15 γύρους πριν το τέλος.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μάζεψε τους οδηγούς αλλά δεν έφερε αλλαγές στις πρώτες θέσεις.

Ο Χάμιλτον πήρε την καρό σημαία για έβδομη φορά φέτος. Ο Φερστάπεν τερμάτισε δεύτερος, αλλά οι μεγαλύτεροι πανηγυρισμοί ήταν στα γκαράζ της Renault για το πρώτο βάθρο που έδωσε στην ομάδα ο Ρικιάρντο.

Οι Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ οι Γκασλί, Λεκλέρ, Χούλκενμπεργκ, Γκροζιάν και Τζιοβιντάτσι μπήκαν στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News