Συναρπαστικές μάχες αναμένονται στο 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

Σπορ
Συναρπαστικές μάχες αναμένονται στο 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λένε Μιχάλης Πουλάκης και Μιχάλης Ανταλουδάκης για τον αγώνα που θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου...

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή του 42ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας που εντάσσεται στον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, φέτος είναι εναρμονισμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού ωστόσο έχει αυξημένο αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίοι οδηγοί της Κρήτης και όχι μόνο με κάποιους εξ΄αυτών να συμμετέχουν με νέα αυτοκίνητα!

«Όλα είναι έτοιμα! Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να διοργανώσουμε έναν αγώνα που μάζεψε 22 συμμετοχές. Άθλος για τα δεδομένα της εποχής!», τονίζει ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης Μιχάλης Πουλάκης και συνεχίζει: «Ο συναγωνισμός θα είναι αρκετός καθώς υπάρχουν και νέες εμφανίσεις αυτοκινήτων. Θα λάβουν μέρος οδηγοί που έλειψαν αρκετά χρόνια από τους αγώνες και γενικά περιμένουμε δυνατές μάχες στα βουνά».

Υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αναμένει και ο οδηγός αγώνων Μιχάλης Ανταλουδάκης: «Το Ράλλυ Κρήτης είναι από τους καλύτερους αγώνες οργανωτικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χάρη και στα παιδιά του ΑΟΚ. Πιστεύουμε ότι και φέτος θα έχουμε έναν καλό αγώνα. Αναμένεται έντονος συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ενώ έχουμε και καινούργια αυτοκίνητα. Οι οδηγοί της Κρήτης είναι από τους πιο δυνατούς όμως προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν…»

Το φετινό Ράλλυ Κρήτης περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές, επαναλαμβανόμενες τρεις φορές, συνολικής απόστασης 61,2 χιλιομέτρων. Για το Σάββατο, από τις 13:00 έως τις 16:00, έχει προγραμματιστεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του μεγάλου χορηγού του αγώνα, την Η&Κ ΑΕΒΕ, επί της Μιλτιάδη Καράτζη, στη Βιομηχανική . Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, από τον χώρο του Service Park, στη Βάση, στις Γούρνες ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν προς τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, που είναι Ποταμιές-Ασκοί και Καστέλι-Καλό Χωριό. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 15:32, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στον χώρο του Service Park, εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εκτός του ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στις ειδικές διαδρομές δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα event στην Πλατεία Ελευθερίας, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

«Δυστυχώς ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, δεν θα υπάρχουν θεατές στις ειδικές διαδρομές, απαγορεύονται. Είναι πρωτόγνωρο αλλά δεν επιτρέπεται. Ούτε στο service, ούτε στις ειδικές, ούτε στον τερματισμό», επισημαίνει ο Μιχάλης Πουλάκης που ευχαριστεί τους υποστηρικτές και αυτής της διοργάνωσης. «Ευχαριστούμε πολύ, τον μεγάλο χορηγό του αγώνα, την Η&Κ ΑΕΒΕ, την Περιφέρεια Κρήτης που είναι και συνδιοργανωτής, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, του Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τους Δήμους Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας,το συμβούλιο του ΑΟΚ για την αμέριστη βοήθεια για να βγει ο αγώνας και βέβαια τον Όμιλο της Kρήτη TV που είναι πάντα δίπλα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News