Στην τελική ευθεία για το 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

Σπορ
Στην τελική ευθεία για το 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας εντάσσεται στον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου...

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, που εντάσσεται στον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές σαββατοκύριακο. Ο αγώνας, που φέτος γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, επικεντρώνει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναμένεται με αυξημένο ενδιαφέρον. Το φετινό Ράλλυ Κρήτης περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές, επαναλαμβανόμενες τρεις φορές, συνολικής απόστασης 61,2 χιλιομέτρων.

Για το Σάββατο, από τις 13:00 έως τις 16:00, έχει προγραμματιστεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του μεγάλου χορηγού του αγώνα, την Η&Κ ΑΕΒΕ, επί της Μιλτιάδη Καράτζη (πρώην Μαυσώλου). Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, από τον χώρο του Service Park, στη Βάση, στις Γούρνες ενώ στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν προς τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, που είναι Ποταμιές-Ασκοί και Καστέλι-Καλό Χωριό.

Το 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 15:32 της ίδιας μέρας, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στον χώρο του Service Park (εντός της πρώην αμερικανικής Βάσης). Το κέντρο του αγώνα και το Service Park θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια στον κεντρικό δρόμο μπροστά από το πρώην δημαρχείο Γουβών (εντός πρώην αμερικανικής Βάσης).

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο, ο Α.Ο. Κρήτης προκειμένου να στηρίξει τα πληρώματα έχει εξασφαλίσει τις παρακάτω παροχές: 50 € έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής. Για όλα τα πληρώματα εκτός Ηρακλείου: Δύο δίκλινα δωμάτια ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) για μια δωρεάν διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου. Για όλα τα πληρώματα εκτός Κρήτης: Δύο δίκλινα δωμάτια ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) για δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις Παρασκευή και Σάββατο. Δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού, 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά (κλούβα, Ι.Χ., καμπίνα ή κατάστρωμα).

Το 42ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα διεξαχθεί με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων αλλά και σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ). Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών, γι’ αυτό και δεν θα υπάρξει τελετή λήξης στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Η&Κ ΑΕΒΕ, στη λεωφόρο Ικάρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News