Μηχανοκίνητα

Η εξέλιξη του Ηπειρωτικού Ράλι για τους Αναπολιωτάκη- Τσιούκα

Οι πρωταθλητές αναλύουν το πλάνο τους στον νικηφόρο, εναρκτήριο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ασφάλτου…

Mε τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αγωνιστική χρονιά για το πλήρωμα των Γιώργου Αναπολιωγάκη, Θανάση Τσιούκα εννέα μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα της ομάδας, και έπειτα από μεγάλη διακοπή από τους ελληνικούς αγώνες λόγω της παγκόσμιας Covid-19 πανδημίας. Η A.R.T. – Anapoliotakis Rally Team συμμετείχε το διήμερο 11-12 Ιουλίου 2020, στο 26ο Ηπειρωτικό Ράλι, εναρκτήριο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ράλλυ ασφάλτου 2020.
Στο αγωνιστικό μέρος, το 26ο Ηπειρωτικό Ράλι περιλάμβανε τρία επαναλαμβανόμενα περάσματα από τις ειδικές "ΔΩΔΩΝΗ" και "ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗ", συνολικής απόστασης 60 χιλιομέτρων, και ίδιας χάραξης με τον αγώνα της προηγούμενης χρονιάς στον οποίο το πλήρωμα της ομάδας είχε κατακτήσει τη νίκη.
Όπως τονίζει η A.R.T. – Anapoliotakis Rally Team, το πλάνο και η προσέγγιση της ομάδας για το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές ήταν η γρήγορη προσαρμογή των Γιώργου Αναπολιωτάκη / Θανάση Τσιούκα σε συνθήκες αγώνα έπειτα από μεγάλη περίοδο απραξίας.
Με το πλήρωμα να δουλεύει μέσα στο Ford Fiesta R5 στους ταχύτατους ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει, το τέλος του πρώτου loop βρήκε το πλήρωμα στη πρώτη θέση της κατάταξης παρά τη άστοχη επιλογή ελαστικών που πραγματοποίησε.

Στο δεύτερο πέρασμα, στόχος ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων σε σχέση με το πρώτο σκέλος, και η διατήρηση της πρώτης θέσης στον αγώνα. Στόχος που πραγματοποιήθηκε καθώς το πλήρωμα κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και στα δυο περάσματα του σκέλους.
Επιστροφή στο service για τελευταία φορά, πριν το τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα με το Ford Fiesta R5 και το πλήρωμα στην πρώτη θέση της κατάταξης, και με διαφορά από τον ανταγωνισμό μεγαλύτερης των 20 δευτερολέπτων.
Στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα από τις ειδικές της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗΣ, ο στόχος της ομαδας ήταν η απροβλημάτιστη επιστροφή αυτοκίνητου και πληρώματος στον τερματισμό και η διατήρηση της πρώτης θέσης του αγώνα. Σημειώνοντας για τρίτη διαδοχική φορά τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική της ΔΩΔΩΝΗΣ, χωρίς προβλήματα, ο στόχος για την πρώτη θέση των extra πόντων της ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗΣ που αποτελούσε την powerstage του "26ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ" ήταν πλέον ορατός.
Ο τερματισμός του αγώνα βρήκε το πλήρωμα και το αγωνιστικό της ομάδας στην πρώτη θέση της κατάταξης, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις 5 από τις 6 ειδικές του "26ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ" και τέθηκε επικεφαλής στην βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος.


Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου να εκκινούν, το πλήρωμα για ακόμα μια χρονιά, ευχαριστεί τους χορηγούς του, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της ART-Anapoliotakis Rally Team:
* Toν όμιλο αρτοσκευασμάτων Fresh Snack, αποκλειστικού παραγωγού και προμηθευτή κρουασάν CHOCO BIG
* Τον Σταύρο Κούμουλα, αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων SuperCreteGas ΕΚΟ Κούμουλας
* Τον όμιλο Ντέρτζη Liqui Moly Ntertzis, αποκλειστικό αντιπρόσωπο λιπαντικών Liqui Moly
* Την επιχείρηση ανταλλακτικών,λιπαντικών,χημικών & ειδών αυτοκινήτου SMARTPART.GR
* Την επιχείρηση ελαστικών & ζαντών, Χατζάκης Νικόλαος

Όλη η ομάδα της A.R.T – Anapoliotakis Rally Team, εύχεται στους συναθλητές Διονύση Σπανό / Σωτήρη Γκότοβο καθώς και στο φωτογράφο Γιώργο Καλφόπουλο, ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στο άθλημα που όλοι αγαπάμε.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ασφάλτου συνεχίζεται, Covid 19 επιτρέποντος, με το Rally ΔΕΘ στις 12-13 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια