Μηχανοκίνητα

Ακυρώθηκε και το Grand Prix της Γαλλίας

Στις 5 Ιουλίου η επανέναρξη στη Formula 1…

H πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς το ένα μετά το άλλο, τα Grand Prix ακυρώνονται για λόγους ασφαλείας. Σήμερα (27/4) ήταν σειρά του γαλλικού Grand Prix να ματαιωθεί, όπως ενημέρωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή, αφού η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει αρκετά δύσκολη, με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν να παρατείνει τα μέτρα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

"Δεδομένης της εξέλιξης της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και βάσει των αποφάσεων που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση, το γαλλικό Grand Prix λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις, είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο αγώνας μας. Το ‘GIP Grand Prix de France – Le Castellet’ στρέφει την προσοχή πλέον στο καλοκαίρι του 2021, ώστε να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ακόμα πιο καλό event, στην καρδιά του ευρωπαϊκού νότου", δήλωσε ο επικεφαλής της διεξαγωγής του αγώνα, Ερίκ Μπουγέ.

Το γαλλικό Grand Prix επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, αλλά μετά τη ματαίωσή του, το πιθανότερο είναι πως η πρεμιέρα της σεζόν θα λάβει χώρα στο Grand Prix της Αυστρίας στις 5 Ιουλίου, ενώ το βρετανικό Grand Prix που ακολουθεί βάσει του αρχικού προγράμματος, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Έναρξη τον Ιούλιο
Η διοργανώτρια αρχή της F1 αναζητά τρόπους προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα με το μικρότερο δυνατό κόστος όσον αφορά στην απώλεια των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες. Γι' αυτό το λόγο, έχει θέσει ως μεγάλο στόχο την έναρξη του πρωταθλήματος το τριήμερο 3-5 Ιουλίου στο Grand Prix της Αυστρίας.

Με βάση το καλεντάρι που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (27/4), σκοπός είναι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθούν τα ευρωπαϊκά Grand Prix, προφανώς χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες στην Ασία και την Αμερική (Οκτώβριος-Νοέμβριος), ενώ η σεζόν θα κλείσει στη Μέση Ανατολή τον Δεκέμβριο.

Σκοπός των ανθρώπων της Formula 1 είναι να πραγματοποιηθούν 15-18 αγώνες την εφετινή σεζόν, ελέω της πανδημίας που έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια