Ανασκευασμένο το καλεντάρι της Formula 1

Σπορ
Ανασκευασμένο το καλεντάρι της Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με ημερομηνίες που θα διαφέρουν σημαντικά από το αυθεντικό πρόγραμμα…

Oι εννέα πρώτοι αγώνες της σεζόν αναβλήθηκαν (εκείνος του Μονακό ακυρώθηκε καθώς στο Μόντε Κάρλο δεν ήθελαν να αναζητήσουν εναλλακτικές ημερομηνίες και η δέκατη αναβολή θα έρθει με το Σπα), οι ομάδες υπολειτουργούν, οι περισσότερες έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους και κάποιες έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπές των μισθών των οδηγών με τη Williams χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων. Η Φόρμουλα 1 πληγώνεται όλο και περισσότερο από την πανδημία, ουδείς γνωρίζει πότε θα δούμε τα πρώτα φώτα να σβήνουν και τη χρονιά να ξεκινάει, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πόσα και ποια από τα Grand Prix που δεν έγιναν (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Βιετνάμ, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς) θα μπορούν να διοργανωθούν αργότερα στο 2020, όλα μοιάζουν να βρίσκονται στον αέρα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει σκέψη για οριστική ακύρωση της χρονιάς αν και ένα τέτοιο σενάριο δεν μοιάζει πλέον και τόσο απίθανο. Κάθε άλλο μάλιστα. Υπάρχουν σιρκουί που μπορούν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον δύο αγώνες (Σίλβερστοουν στην Αγγλία, Red Bull Ring στην Αυστρία) και το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει θέληση για δράση.

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το πότε θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, όταν όμως γίνει αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι να αγώνες. Συνεχίζουμε να θέλουμε να προσφέρουμε στους fans ένα πρωτάθλημα το 2020. Η Φόρμουλα 1 βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου, ανασκευασμένου προγράμματος με τις νέες ημερομηνίες να διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με το αρχικό καλεντάρι. Θα χρησιμοποιήσουμε το summer break τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα τρέξουμε στη διάρκεια της περιόδου που είχαμε συνηθίσει να έχουμε την καλοκαιρινή διακοπή καθώς η χρονιά θα επεκταθεί από το τέλος που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πέμπτης (16/4).

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News