Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά στη F1

Σπορ
Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά στη F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνηση έκπληξη αφού δόθηκε άδεια σε πίστα της Πορτογαλίας…

Όλο και πιο μακρινή φαντάζει η μέρα που θα δούμε τα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν στη Φόρμουλα 1, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (7/4) ανακοινώθηκε η αναβολή και ένατου αγώνα, αυτού που είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 12 έως 14 Ιουνίου στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ του Μόντρεαλ. Και κάπως έτσι η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική για την FIA και για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πλέον ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές.

Έτσι, μετά από την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, την Κίνα, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Μονακό (ακυρώθηκε οριστικά για φέτος) και το Αζερμπαϊτζάν, ήρθε η σειρά του Καναδά να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και να αποφασίσει αυτό που ούτως έμοιαζε εδώ και αρκετές μέρες δεδομένο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι Καναδοί ελπίζουν ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα διοργανώσουν τον αγώνα τους αργότερα στη διάρκεια του καλοκαιριού με το Grand Prix της Γαλλίας (28/6) να είναι πλέον η ελπίδα της FIA για την έναρξη της σεζόν. Θυμίζουμε πως το Σίλβερστοουν έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναλάβει τουλάχιστον δύο αγώνες, τον έναν μάλιστα σε αντίστροφη φορά!

Άδεια από τη FIA

Την ώρα που οκτώ Grand Prix έχουν αναβληθεί (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς) και εκείνο του Μόντε Κάρλο έχει ακυρωθεί για το 2020, οι παράγοντες της FIA δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουν σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να εκκινήσει αργά ή γρήγορα το φετινό πρωτάθλημα, ξέρουν ότι το Σίλβερστοουν και θέλει και μπορεί να διοργανώσει τουλάχιστον δύο αγώνες και στο μεταξύ προχώρησαν σε μια κίνηση-έκπληξη που έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης (7/4) από τον δημοσιογράφο Λόρενς Μπαρέτο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μπαρέτο η FIA έδωσε άδεια στην πίστα Αλγκάρβε Ιντερνασιονάλ στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει άμεσα Grand Prix της Φόρμουλα 1. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε το 2008 και έχει φιλοξενήσει ομάδες για τεστ και το 2008 και το 2009, έχει μήκος 4.692 μέτρων και 19 στροφες και πλέον μένει να δούμε αν εκεί ομάδες και οδηγοί θα προσπαθήσουν να καλύψουν λίγο από το αρκετό χαμένο έδαφος των πρώτων μηνών του πρωταθλήματος που ακόμη δεν έχει εκκινήσει.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News