Μεγάλη η ζημιά στη F1 από την αναβολή έναρξη της σεζόν

Σπορ
Μεγάλη η ζημιά στη F1 από την αναβολή έναρξη της σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα τρία γκραν πρι αναμένεται να ακυρώσει η FIA…

Το εναρκτήριο Γκραν Πρι της σεζόν, ο αγώνας στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Χρειάστηκε οι ομάδες να φτάσουν στην πίστα λίγη ώρα πριν από την πρώτη διαδικασία και κάποιοι οδηγοί όπως ο Σεμπάστιαν Φέτελ να αποχωρήσουν από την Αυστραλία για να παρθεί η σωστή απόφαση, με ανθρώπους της ΜακΛάρεν να έχουν συμπτώματα κορωνοϊού και έναν από αυτούς να έχει επιβεβαιωμένα προσβληθεί από τον ιό.

Τώρα, ενώ έχουν ακυρωθεί και οι επόμενοι αγώνες στο Μπαχρέιν, το Βιετνάμ και την Κίνα, φαίνεται πως η σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει ούτε στην Ολλανδία, ούτε στην Ισπανία, ούτε στο Μονακό, με τους παράγοντες της FIA να ελπίζουν ότι τα φώτα της εκκίνησης θα σβήσουν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά να αντιλαμβάνονται πως είναι πιθανό οι περιορισμοί στις μετακινήσεις να τραβήξουν ακόμη πιο πίσω το καλεντάρι της Φόρμουλα 1. Ένα καλεντάρι που δεν θα έχει φέτος την καθιερωμένη διακοπή του καλοκαιριού, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί λίγο από το χαμένο έδαφος της τρέχουσας περιόδου.

Όπως αναφέρει ο Άντριου Μπένσον στο BBC, οι χρηματοδότες των ομάδων αντιλαμβάνονται ότι η οικονομική ζημιά από την εξάπλωση του κορωνοϊού θα είναι τεράστια, καθώς τα σημαντικότερα έσοδά τους είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι συμφωνίες με τις τοποθεσίες που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι είναι πιθανή η εξοικονόμηση πόρων από την ακύρωση δοκιμών εξέλιξης, ενώ οι αλλαγές που αναμένονταν το 2021 στους κανονισμούς ίσως αναβληθούν για έναν χρόνο ώστε οι ομάδες να μπουν την επόμενη περίοδο με τα φετινά μονοθέσια που ούτως ή άλλως θα έχουν δώσει πολύ λιγότερους αγώνες από τους προγραμματισμένους. Στόχος είναι να περιοριστεί το κόστος, καθώς ουδείς γνωρίζει πόσοι θα είναι στο τέλος οι αγώνες που θα χαθούν εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα πάντα με το BBC οι εννέα από τις 10 ομάδες συμφώνησαν να μετατεθούν οι νέοι κανονισμοί, με τη Φεράρι να ζητά περισσότερο χρόνο πριν δώσει την απάντησή της.

Την Πέμπτη (19/3) θα υπάρξει νέα σύσκεψη των αφεντικών της Φόρμουλα 1 με τους παράγοντες της FIA και εκεί αναμένονται σημαντικές αποφάσεις και για την έναρξη της σεζόν, αλλά και για την συνολική προσπάθεια που θα γίνει ώστε η οικονομική ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ταυτόχρονα, αναμένεται και η επισημοποίηση της ακύρωσης των επόμενων αγώνων σε Ολλανδία, Ισπανία και Μονακό.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News