Φόρμουλα 1: Νικητής και στο Σότσι ο Λιούις Χάμιλτον

Σπορ
Φόρμουλα 1: Νικητής και στο Σότσι ο Λιούις Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο...

Βήμα τίτλου έκανε ο Λιούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι του Σότσι...

Σε έναν αγώνα όμως που την παράσταση έκλεψαν τα εσωτερικά προβλήματα της Ferrari, που μετά από τρεις σερί νίκες είδε την αντίπαλό της να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πήρε τη νίκη στο Σότσι αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας, την στιγμή που στην «σκουντερία» τρώγονταν… Ο Σεμπάστιαν Φέτελ προσπέρασε μεν τον pole man Σαρλ Λεκλέρκ στην εκκίνηση, αλλά αγνόησε στην συνέχεια τις εντολές της ομάδας του να τον αφήσει να προσπεράσει.

Σαν από θεία δίκη, ο Γερμανός πιλότος στον 28ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα (κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος) ενώ από το team radio ακούστηκε να βρίζει λέγοντας «φέρτε πίσω τα γαμ@@@α V12».

Ο Χάμιλτον από εκείνη τη στιγμή πέρασε μπροστά και δεν απειλήθηκε, ούτε από τον Μπότας, ούτε από τον Λεκλέρκ, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Γκροζάν, Ρικιάρντο, Ράσελ και Κούμπιτσα, πέρα από τον Φέτελ, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το Grand Prix της Ρωσίας, με το safety car να κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή του στην πίστα.

Ο Χάμιλτον με τη νίκη αυτή έφτασε τους 322 βαθμούς και είναι αγκαλιά με τον τίτλο, καθώς ο δεύτερος Μπότας έχει πλέον 249 βαθμούς, ενώ ο τρίτος Λεκλέρκ έχει 215.

Από τους κερδισμένους του αγώνα ήταν η Red Bull, ο Μαξ Φερστάπεν που από την ένατη θέση έφτασε στην τέταρτη, ενώ ο Αλεξάντερ Αλμπόν από 20ος σκαρφάλωσε πέμπτος.

Απομένουν πλέον πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο επόμενος θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου στην Σουζούκα της Ιαπωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News