Εντυπωσιακή νίκη του Φερστάπεν στην Αυστρία

Σπορ
Εντυπωσιακή νίκη του Φερστάπεν στην Αυστρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε συγκλονιστική μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ …

Θρίαμβος για την Red Bull στην έδρα της, αφού μετά από έναν δραματικό αγώνα στο αυστριακό γκραν-πρι, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη από τον Σαρλ Λεκλέρκ, στερώντας από την Ferrari την πρώτη της επικράτηση για φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 1. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με την Mercedes, 4ος ο Φέτελ με την Ferrari, ενώ στην 5η θέση ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με την άλλη Red Bull.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για κάποια άλλη ομάδα, πλην της Mercedes, στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Φερστάπεν που έχασε αρχικά έδαφος στην εκκίνηση, δεν τα παράτησε, έφτασε στην 2η θέση και από εκεί και μετά άρχισε την καταδίωξη του Λεκλέρκ για να τον ξεπεράσει, σε ένα προσπέρασμα πάντως που εξετάζεται από τους αγωνοδίκες, καθώς υπήρξε επαφή των δύο μονοθεσιών.

Για μια ακόμα φορά πάντως, η Ferrari, ακόμα και σήμερα που οι δύο Mercedes, είχαν προβλήματα υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα ο Μπότας να περιοριστεί στην 3η θέση και ο Χάμιλτον να μείνει εκτός βάθρου, τα έκανε μαντάρα. Ο Φέτελ έκανε μια υπερπροσπάθεια προκειμένου να βρεθεί στο βάθρο, αλλά ένα ακόμα λάθος σε pit stop, αφού στο πρώτο που έκανε ο Γερμανός, δεν του άλλαξαν το ελαστικό στο μπροστινό αριστερό τροχό, με αποτέλεσμα να χαλάσει ο αγώνας του Γερμανού, ενώ ο Λεκλέρκ έχασε την κούρσα, περίπου 2.5 γύρους πριν το φινάλε.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News