Βαριά ποινή για τον Χάμιλτον

Σπορ
Βαριά ποινή για τον Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση αύριο παρόλο που είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο...

Από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει την Κυριακή (30/6) στο GP της Αυστρίας ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός μπορεί να έκανε τον δεύτερο πιο γρήγορο χρόνο, όμως δέχτηκε ποινή τριών θέσεων.

Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή στο Q1 ο Χάμιλτον την ώρα που βγήκε από τα πιτ εμπόδισε τον Κίμι Ράικονεν που ήταν σε γρήγορο γύρο.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Βρετανό. Το βίντεο από το συμβάν επιβεβαιώνει το λάθος του Χάμιλτον, ενώ το incar πλάνο δείχνει και την αντίδραση του Κίμι Ράικονεν ο οποίος έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στον οδηγό της Mercedes. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Λεκλέρκ θα εκκινήσει πρώτος, δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Μπότας και τέταρτος ο Νόρις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η απόφαση των κριτών: "Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα βίντεο και μίλησαν με τους οδηγούς και τους εκπροσώπους των ομάδων και αποφάσισαν ότι το μονοθέσιο #44 (Χάμιλτον) εμπόδισε το μονοθέσιο #7 (Ράικονεν) στην στροφή 3. Το μονοθέσιο #44 μόλις είχε βγει από τα pit και είχε πληροφορηθεί ότι έρχονται μονοθέσια τα οποία είναι σε γρήγορο γύρο, συμπεριλαμβανομένου του μονοθεσίου #7. Ωστόσο το οδηγός του μονοθεσίου #44 προσπάθησε να πάρει δραστικά μέτρα όταν αντιλήφθηκε οτι το μονοθέσιο #7 πλησίαζε με ταχύτητα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να το αποφύγει. Έτσι ο οδηγός του μονοθεσίου #7 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον γύρο του".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News