default-image

Μπαίνει … φρένο στους προϋπολογισμούς των ομάδων της F1

Σπορ
Μπαίνει … φρένο στους προϋπολογισμούς των ομάδων της F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανώτατο όριο θα τεθεί στα 175 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ προβλέπονται αυστηρές ποινές για όσους το παραβιάζουν.ς των ομάδων της F1

Όπως φαίνεται οι άνθρωποι της Formula 1 ψάχνουν εναγωνίως λύσεις για να τονώσουν το ενδιαφέρον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια η Mercedes κάνει περίπατο, με ελάχιστο ανταγωνισμό από Ferrari και Red Bull και μετά το απόλυτο... χάος!

Έτσι λοιπόν από το 2021 αποφασίστηκε να θεσπιστεί ανώτατο όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων στα 175 εκατομμύρια το χρόνο, γεγονός το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι οι κυρίαρχες ομάδες των τελευταίων ετών (Mercedes, Ferrari και Red Bull) θα πρέπει να μειώσουν το ετήσιο μπάτζετ τους κατά πολύ.

Σε ότι αφορά στις πρώτες αντιδράσεις, οι μεγάλες ομάδες επιθυμούν το όριο να κυμανθεί μεταξύ 220-250 εκατ. δολαρίων, οι μεσαίες στα 150 εκατ. δολάρια και οι πιο μικρές στα 130 εκατ. δολάρια, οπότε η τελική απόφαση των ανθρώπων της Formula 1 βρίσκεται κάπου στη μέση. Να σημειωθεί επίσης ότι ο εν λόγω περιορισμός θα ισχύει για το διάστημα 2021-2025, ενώ έχει προβλεφθεί και η πιθανότητα για αύξηση του.

Για την ιστορία ο προϋπολογισμός μιας ομάδας F1 μπορεί να περιλαμβάνει από πληρωμές των οδηγών, τα κόστη ταξιδιών, δαπάνες για events και φυσικά η εξέλιξη των κινητήρων, η οποία αποτελεί σημαντικό γρανάζι για την επιτυχημένη ή μη πορεία κάθε ομάδας. Τέλος, για όσες ομάδες δεν τηρήσουν το ανώτατο όριο προϋπολογισμού, προβλέπονται αυστηρές ποινές, οι οποίες περιλαμβάνουν υψηλό χρηματικό πρόστιμο, καθώς και αφαίρεση της άδειας του επικεφαλής της ομάδας, από τη FIA.

Πηγή: Gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News