Σε θέση εκκίνησης σήμερα τα 28 πληρώματα του 41ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

Αθλητισμός
Σε θέση εκκίνησης σήμερα τα 28 πληρώματα του 41ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 15:30 από την Πλατεία Ελευθερίας η αφετηρία του αγωνιστικού διημέρου…

Σε θέση εκκίνησης βρίσκονται τα 28 πληρώματα του 41ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, η αυλαία του οποίου ανοίγει σήμερα, μαζί με την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου με το αγωνιστικό ενδιαφέρον για μία ακόμη χρονιά να είναι μεγάλο.Το επίπεδο των κρητικών πληρωμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλό κάτι που πιστοποιεί και η πρωταγωνιστική παρουσία τους σε Πανελλήνιο επίπεδο, γεγονός που προμηνύει έναν αγώνα με έντονες συγκινήσεις για μία ακόμη χρονιά.

«Σαράντα ένα χρόνια Ράλλυ Κρήτης. Ένας αγώνας θεσμός. Φέτος έχουμε και την υποστήριξη της Η&Κ ΑΕΒΕ, της αντιπροσωπείας της Hyundai στο Ηράκλειο και ευελπιστούμε σε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα. Ελπίζουμε ο… «Θεός των αγώνων» να μας κάνει το χατίρι και να μην βρέξει, όπως έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια…», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης Μιχάλης Πουλάκης που κάνει και έκκληση στο πολυπληθή κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθεί στις ειδικές διαδρομές να ακολουθεί τις οδηγίες ασφαλείας. «Παρακαλούμε τον κόσμο να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ανθρώπων της διοργάνωσης και της ασφάλειας στις ειδικές διαδρομές και να μπαίνει στο χώρο μία ώρα νωρίτερα, πριν κλείσουν οι δρόμοι».

Η εκκίνηση της σημερινής ημέρας έχει οριστεί για τις 15:30 από την Πλατεία Ελευθερίας ενώ λίγο πριν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των πληρωμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές στην επαναλαμβανόμενη Μάλια- Κράσι (16:28, 17:21, 19:26) με την τελευταία να είναι βραδινή, μετά και την περυσινή επιτυχία.

«Σαν πλήρωμα είμαστε έτοιμοι για την εκκίνηση και τις πρώτες ειδικές διαδρομές. Όλα τα πληρώματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε τη νύχτα μέρα στην βραδινή ειδική και να προσφέρουμε θέμα», επισημαίνει ο Μάνος Πετούσης, συνοδηγός του πληρώματος του Γιάννη Νικολιδάκη και συνεχίζει: «Φέτος θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη και κάναμε κάποιες βελτιώσεις στο αυτοκίνητο για να γίνει καλύτερο παρότι και πριν και τερμάτιζε και κέρδιζε. Σε αυτό είναι σημαντική η βοήθεια τόσο του μηχανικού μας, του Παναγιώτη Πετρούτσου που έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του όσο και του φανοποιού μας του Γιάννη Στρίγκου. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τοπικό Κύπελλο ενώ στο Πανελλήνιο θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Οι ειδικές της Κυριακής

Αύριο Κυριακή λίγο μετά τις 11:00 θα δοθεί η συνέχεια με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στην περιοχή Ποταμιές- Ασκοί (11:13, 13:32) και άλλες δύο σε Καστέλλι- Καλό Χωριό (11:46, 14:05).

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν τα πληρώματα στην Πλατεία Ελευθερίας για τον τερματισμό και τις απονομές.

«Κάθε χρόνο οι διοργανωτές κάνουν το καλύτερο αφού μόλις τελειώνει το ένα Ράλλυ Κρήτης, ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο. Άξια λοιπόν ο αγώνας βρίσκεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δηλώνει ο Μιχάλης Ανταλουδάκης που τρέχει με συνοδηγό τον Νίκο Πλουμή. «Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, να τους ευχαριστηθούμε ως πλήρωμα και ό,τι προκύψει… Αναφορικά με την βραδινή ειδική, θα είναι θεαματική και αξίζει ο κόσμος να την παρακολουθήσει. Ανταγωνισμός θα υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες , τα πληρώματα έχουν ανεβασμένες επιδόσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τα περάσματα θα είναι εντυπωσιακά».

Με τη στήριξη της Η&Κ ΑΕΒΕ

Μεγάλος χορηγός του 41ου Ράλλυ Κρήτης είναι η εταιρία Η&Κ ΑΕΒΕ, η οποία στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον αγώνα θεσμό της Κρήτης. «Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 2011. Ξεκινήσαμε στο κομμάτι του αυτοκινήτου Hyudai ΚΙΑ, μπήκαμε δυναμικά στην αγορά και επεκταθήκαμε στην πορεία και στο κομμάτι των μοτοσυκλετών. Eίμαστε δίπλα στον πελάτη και κύριο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτηση του. Για αυτό το λόγο υποστηρίζουμε ένθερμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά είμαστε στο πλευρό του Ράλλυ Κρήτης», επισημαίνει η κ. Αγάπη Δανασάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της Η&Κ ΑΕΒΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News