Ο ΑΟΚ τίμησε τα πληρώματα που διακρίθηκαν αλλά και τους υποστηρικτές του!

Σπορ
Ο ΑΟΚ τίμησε τα πληρώματα που διακρίθηκαν αλλά και τους υποστηρικτές του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης αλλά και οι βραβεύσεις των πληρωμάτων που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου αλλά και στο Κύπελλο Οδηγών – Συνοδηγών Κρήτης. Μία χρονιά γεμάτη από αγωνιστικές διακρίσεις για τα κρητικά πληρώματα που κέρδισαν στις εντυπώσεις με την παρουσία τους αλλά και τις άρτιες διοργανώσεις, προεξέχοντος βέβαια του 40ου επετειακού Ράλλυ Κρήτης που ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών!

«Ευτυχώς για μας ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά! Το Ηράκλειο ήταν η μόνη περιοχή που έκανε όλους τους αγώνες Πανελληνίως που ήταν στο καλεντάρι και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό και ελπίζουμε και το 2019 να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟΚ κ. Μιχάλης Πουλάκης και συνέχισε: «Ο πήχης ανεβαίνει πραγματικά. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο γιατί 30-31 Μαρτίου είναι το Ράλλυ Κρήτης το οποίο προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ασφάλτου. Είναι για μας μία πρόκληση. Θα έχουμε πολύ ωραίες Ειδικές Διαδρομές και ελπίζουμε να μας τιμήσει ο κόσμος».

Tα πληρώματα της Κρήτης είχαν αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο ανεβάζοντας αρκετά τον πήχη για τη συνέχεια ενώ και σε επίπεδο Κρήτης υπήρξε έντονος συναγωνισμός αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τη νέα χρονιά. « «Ήταν μία καλή χρονιά . Είχαμε κάποια προβλήματα, όμως το αποτέλεσμα είναι ότι τα καταφέραμε και πήραμε την κατηγορία μας, γεγονός που μας αφήνει ικανοποιημένους. Φαίνεται ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Κρήτη αυτή τη στιγμή ανθίζει, έχει όμως και άλλα περιθώρια. Πρέπει να βοηθήσουν και οι Οργανώσεις γιατί τα έξοδα είναι πολλά και σημαντικά. Υπάρχει όμως τάση βελτίωσης και αυτό φαίνεται», δήλωσε ο νικητής της C3 Δημήτρης Φραντζεσκάκης.

Mε νέο αυτοκίνητο

Πλήρως επιτυχημένη ήταν η περυσινή χρονιά για το πλήρωμα των Γιώργου Αναπολιωτάκη, Θανάση Τσιούκα καθώς αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου και νικητές στην κατηγορία C2.

«Για μας ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά με τις ατυχίες μας αλλά το motosport είναι αυτό… Κάθε χρόνο παλεύουμε για το καλύτερο και φέτος πήραμε αυτό ου μας άξιζε μετά από πολλά χρόνια…”, τόνισε ο Γιώργος Αναπολιωτάκης που προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά όπου θα παρουσιαστεί με νέο αυτοκίνητο: «Όσον αφορά την καινούργια χρονιά, προετοιμαζόμαστε να συμμετάσχουμε στους αγώνες με νέο αυτοκίνητο. Είμαστε πολύ κοντά στην απόκτηση ενός αυτοκινήτου της κατηγορία R5. Είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το Ibiza που είχαμε… Μετά το ατύχημα που είχαμε στα Γιάννενα, το αυτοκίνητο δεν ήταν σε θέση να ξανατρέξει, να είναι ασφαλές. Το αποσύραμε και πήγε στο εργοστάσιο της Seat ως συλλεκτικό. Νομίζω ότι όλα θα πάνε δεξιά και θα είμαστε με ένα Ford Fiesta R5 τη νέα σεζόν.

Έτσι όπως πήγαμε φέτος νομίζω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά και θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε αλλά και να κάνουμε το βηματάκι μπροστά… Νομίζω ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο. Σίγουρα σε όλο αυτό είναι σημαντική η βοήθεια των χορηγών, είναι το νούμερο ένα… Τα πράγματα πάνε πολύ καλά και ευελπιστώ σύντομα να έχουμε ένα νέο όπλο στα χέρια μας».

Τιμήθηκε η Κρήτη TV για την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του Νομού που έχουν συμβάλλει με την προσφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκε ο Όμιλος της Κρήτη TV για την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού επί σειρά ετών αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ κ.Μάνος Δημητρίου για την επιτυχημένη θητεία του στον Όμιλο. Επίσης τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι κ.κ.: Κουκιαδάκης Ευριπίδης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Καραμπινάκης Σταμάτης (Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου), Καλογεράκης Ζαχαρίας(Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας), Μαστοράκης Ιωάννης (Δήμαρχος Χερσονήσου), Ατσαλάκης Περικλής (Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου), Κανακουσάκης Ιωσήφ (Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου), Ζαχαριουδάκης Χάρης (Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Σαμαρειτών), Προβιδάκης Γιώργος

(Οικοπροκατ) ενώ την πλακέτα της κ. Ειρήνης Βερεράκη παρέλαβε ο Ψυλλάκης Εμμανουήλ.

Από κει και πέρα και σε ότι αφορά τα πληρώματα, για τις διακρίσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου τιμήθηκαν οι Οδηγοί- Συνοδηγοί : Αναπολιωτάκης Γιώργος – Τσιούκας (1οι Νικητές Γενικής και 1οι στην C2), Kτιστάκης Δημήτρης- Κτιστάκης Μάνος (3οι Νικητές Γενικής, 2οι στην F2 και την C3), Περάκης Ανδρέας- Κουρουγιαούρης Κων/νος (1οι Νικητές στην C4), Πατσουράκης Χαράλαμπος – Σαρρής Λευτέρης (2οι Νικητές στην C5), Νικολιδάκης Γιάννης (3ος Νικητής στην C5), Σταματάκης Στράτος – Πουλάκης Γιώργος (1οι Νικητές στην C6).

Αναφορικά με το Κύπελλο Οδηγών- Συνοδηγών Κρήτης, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους των κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Οδηγοί: Κατηγορία C1: Αναπολιωτάκης Γιώργος. Κατηγορία C2: Κακεπάκης Γιάννης, Περουλάκης Γιώργος, Αλυγιζάκης Λευτέρης. Κατηγορία C3: Φραντζεσκάκης Δημήτρης, Γομπάκης Λευτέρης, Κτιστάκης Δημήτρης. Κατηγορία C4: Περάκης Ανδρέας, Κοροβέζος Δημήτρης, Σηφάκης Γιάννης. Κατηγορία C5: Νικολιδάκης Γιάννης, Μαραγκάκης Ανδρέας, Ξηράκης Μανώλης. Κατηγορία C6: Πουλάκης Μιχάλης, Παπαδουλής Μανώλης, Σταματάκης Στράτος.

Οι Συνοδηγοί: Κατηγορία C1: Τσιούκας Θανάσης. Κατηγορία C2:Σαρρής Λευτέρης, Χατζηδάκης Μιχάλης, Μαχαίρας Γιάννης. Κατηγορία C3: Κλαριδόπουλος Φραγκίσκος, Αποστολάκης Αντώνης, Μαραυγάκη Κατερίνα. Κατηγορία C4: Κουρουγκιαούρης Κων/νος, Νηστικάκης Στάθης, Μεταξάκης Αντώνης. Κατηγορία C5:Βαφειάδης Θεόδωρος, Μακράκης Θοδωρής, Προβιδάκης Βαγγέλης. Κατηγορία C6: Πουλάκης Γιώργος, Χατζάκης Κων/νος, Ορφανάκης Χαράλαμπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News