Μηχανοκίνητα

«Είναι μόνο λίγο πιο γεμάτος ο Σουμάχερ…»

Άνθρωπος που επισκέφθηκε τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αποκάλυψε στοιχεία για την κατάσταση του…

Τον Δεκέμβρη του 2013 ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε ατύχημα κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις κι έκτοτε ελάχιστα πράγματα για την κατάσταση της (βεβαρημένης) υγείας του έχουν γίνει γνωστά, πέρα του ότι βρισκόταν για μεγάλο διάστημα σε κώμα και ότι, πλέον, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας μικρή επαφή με το περιβάλλον του.

Ο Georg Gänswein, αρχιεπίσκοπος στο Βατικανό που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον Σουμάχερ μετά το ατύχημά του, αναφέρθηκε στα όσα είδε το 2016 όταν επισκέφτηκε τον Γερμανό πιλότο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μίλησα πρώτα με τη σύζυγό του και έπειτα με την μητέρα του, έπειτα μία νοσοκόμα τον μετέφερε στο καθιστικό. Τους είπα ότι ήμουν ένας παλιός οπαδός του και πως με γοήτευε ο τρόπος με τον οποίο οδηγούσε ο Μίκαελ.

Ακολούθως, κάθισα μπροστά του, τον ακούμπησα με τα δύο χέρια, τον κοίταξα και του έκανα το σημάδι του σταυρού με τον αντίχειρά του στο μέτωπο.

Το πρόσωπό του είναι όπως όλοι το γνωρίζουμε, μόνο που ήταν λίγο πιο γεμάτο.

Αισθανόταν την αγάπη των ανθρώπων γύρω του οι οποίοι τον φροντίζουν (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι γύρω στους 15 γιατρούς και νοσοκόμες) και χάρη στο Θεό τον κρατούν μακριά από την υπερβολική περιέργεια του κόσμου.

Ένας άρρωστος άνθρωπος έχει ανάγκη από διακριτικότητα και κατανόηση. Η οικογένεια λειτουργεί ως μία προστατευτική φωλιά που είναι απολύτως απαραίτητη για τον Μίκαελ. Είναι σημαντικό να τους αισθάνεται δίπλα του.

Η γυναίκα του είναι η ψυχή της οικογένειας και προφανώς συμπεριλαμβάνω τον Μίκαελ και την οικογένειά του στις προσευχές μου, ειδικά σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη περίοδο (σ.σ. στις 3 Ιανουαρίου 2019 ο Γερμανός πρώην πιλότος θα κλείσει τα 50 του χρόνια). Τα Χριστούγεννα είναι ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού, η μετεμψύχωση της θεϊκής αγάπης».

Σχόλια