Μηχανοκίνητα

Πρωταθλητές Ελλάδας στη C4 οι Περάκης-Κουρουγκιαούρης

Εξαιρετικά τα πήγε για μία ακόμη φορά ένα από τα εμπειρότερα πληρώματα της Κρήτης στο Πανελλήνιο Ασφάλτου ενώ πολύ κοντά στην κατάκτηση της C5 είναι οι Πατσουράκης- Σαρρής.

Είναι ένα από τα παλαιότερα και εμπειρότερα πληρώματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Κρήτης! Έχει καταγράψει στο ενεργητικό του αμέτρητα χιλιόμετρα και βέβαια επιτυχίες… Τελευταία, η κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου στην κατηγορία C4 μετά και την κατάληψη της 2ης θέσης στο Ράλλυ Ευβοϊκού, την περασμένη Κυριακή. Ο λόγος για το πλήρωμα των Ανδρέα Περάκη, Κώστα Κουρουγκιαούρη (Peugeot 206XS) που τερμάτισαν τον αγώνα με 39.18.68.

«Συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχοντας και δύο- τρεις ατυχίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς όμως τα καταφέραμε και το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τονίζει στη «Ν.Κ» ο Ανδρέας Περάκης που τρέχει σε αγώνες Ράλλυ από τη δεκαετία του ’90, με το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να το κερδίζει το 1996. «Μάλλον είμαι ο γκουρού των παιδιών που ακολούθησαν και βγήκαν εκτός Κρήτης», λέει χαριτολογώντας και συνεχίζει: «Οι οδηγοί της Κρήτης δεν τολμούσαν πριν λίγα χρόνια να βγουν εκτός για οικονομικούς και άλλους λόγους όμως το τόλμησαν και δικαιώθηκαν. Το επίπεδο των οδηγών της Κρήτης είναι πολύ υψηλό. Πάντα το πίστευα αυτό. Με το να συμμετέχω σε Πανελλήνιους αγώνες και βλέποντας τους εν Ελλάδι αγωνιζόμενους, πίστευα ότι οι δικοί μας οδηγοί δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από αυτούς. Το επίπεδο είναι υψηλό. Τα τελευταία δύο χρόνια όπου έχουμε λάβει μέρος οι κρητικοί, έχουμε πετύχει διακρίσεις».


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Ηρακλείου ο Ανδρέας Περάκης είναι ο παλαιότερος οδηγός όμως στα Χανιά υπάρχει και ο πατέρας Φραντζεσκάκης και ο Παπαδοκωνσταντάκης… Σε ότι αφορά τον συνοδηγό του, τον Κώστα Κουρουγκιαούρη είναι μαζί περισσότερα από 25 χρόνια! «Από το 1992 είμαστε μαζί με τον Κώστα. Έτρεχε και εκείνος ως οδηγός όμως μετά αποφάσισε να γίνει συνοδηγός. Δέσαμε μαζί, είχαμε χημεία, ακούγαμε ο ένας τον άλλο και πάνω από 25 χρόνια είμαστε μαζί. Έχουμε μία φιλία χρόνων! Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο και μιλάμε με κλειστά μάτια…».


Πλέον απομένει το Ράλλυ Παλλάδιο για να ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου όμως το πλήρωμα των Περάκη- Κουρουγκιαούρη έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο στην C2, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα δώσει το παρών στον αγώνα.

Μία ανάσα από τον τίτλο στην C5 Πατσουράκης-Σαρρής

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου είναι το πλήρωμα των Μπάμπη Πατσουράκη, Λευτέρη Σαρρή από τα Χανιά μετά την 2η θέση στην κατηγορία C5 στο Ράλλυ Ευβοϊκού (Citroen C2 GT). «Είναι η πρώτη φορά που τρέχουμε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πάμε πολύ καλά αφού φτάσαμε να διεκδικούμε τον τίτλο σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία όπως είναι η C5. O τίτλος θα κριθεί στις 24-25 του μήνα στο Ράλλυ Παλλάδιο», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Μπάμπης Πατσουράκης που δίνει μάχη με τον Αυγερόπουλο από την Πάτρα και τον Νικολιδάκη από το Ηράκλειο.
«Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε που θα βγει. Ήμασταν επιφυλακτικοί στην αρχή γιατί το αυτοκίνητο το ενοικιάζω, δεν είναι δικό μου, όμως στην πορεία είδαμε ότι πηγαίναμε καλά και συνεχίζουμε μέχρι τέλος…».
Και ο οδηγός από τα Χανιά αναγνωρίζει την ποιότητα των κρητικών πληρωμάτων, τώρα που μπορεί να έχει εικόνα σε Πανελλήνιο επίπεδο. «Οι κρητικοί οδηγοί ήταν ανέκαθεν γρήγοροι και καλοί. Στο παρελθόν δεν είχαμε την ευκαιρία να πάμε εκτός Κρήτης για να μπορούμε να συγκρίνουμε. Τώρα που ασχοληθήκαμε με το Πανελλήνιο καταλάβαμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Η Κρήτη διαθέτει τους καλύτερους οδηγούς».
Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Χανιώτης οδηγός, η εμπειρία των δύσκολων δρόμων της Κρήτης συνέβαλε ώστε να ανταποκριθούν με το συνοδηγό του ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. «Όταν έχεις οδηγήσει τα πολύ δύσκολα κομμάτια των κρητικών δρόμων, τα πράγματα στην υπόλοιπη Ελλάδα φαίνονται απλά. Απλά η κρίση δεν βοηθάει να κάνουμε περισσότερα πράγματα οι κρητικοί οδηγοί λόγω έλλειψης χορηγών αφού το κόστος μετακίνησης και συμμετοχής σε αγώνες είναι υψηλό».

Σχόλια