Πιο γρήγορος o Φέτελ στα δοκιμαστικά της Ρωσίας

Σπορ
Πιο γρήγορος o Φέτελ στα δοκιμαστικά της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πιο μαλακή (hypersoft) γόμα οι Φέτελ και Φερστάπεν χωρίστηκαν από 50 χιλιοστά στις πρώτες δοκιμές του Σότσι

Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν άφησαν τρία δέκατα πίσω τους τη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον στις ελεύθερες δοκιμές που άνοιξαν το 16ο φετινό τριήμερο της Formula 1 στο Σότσι της Ρωσίας.

Χρησιμοποιώντας και οι δύο την πιο μαλακή γόμα από όλες, hypersoft, ο Γερμανός της Ferrari και ο Ολλανδός της Red Bull χωρίστηκαν από 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Χάμιλτον επικέντρωσε την προσοχή του στη διαχείριση της μαλακής (soft) γόμας - εκμεταλλευόμενος τις σχετικά θερμές καιρικές συνθήκες.

Σε αντίθεση με τον Φερστάπεν, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την έτερη Red Bull αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα που τον κράτησε την περισσότερη ώρα των δοκιμών στο γκαράζ της ομάδας - ενώ και ο Renault του Νίκο Χούλκενμπεργκ παρουσίασε ένα πρόβλημα πριν το τέλος των δοκιμών.

Ωστόσο, τόσο ο Αυστραλός και ο Ολλανδός της Red Bull, όσο και οι δύο Toro Rosso των Πιέρ Γκασλύ και Μπρέντον Χάρτλεϊ και ο Φερνάντο Αλόνσο της McLaren θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής από τις τελευταίες θέσεις της εκκίνησης λόγω αλλαγής πλειάδας εξαρτημάτων των μονάδων ισχύος των κινητήρων των Renault και Honda.

Μάλιστα, οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν επέστρεψαν στη μονάδα ισχύος Renault προδιαγραφών Β. Έτσι, και οι πέντε οδηγοί άλλαξαν τον θερμικό κινητήρα V6, τον υπερσυμπιεστή, και τους δύο ηλεκτροκινητήρες MGU-H και MGU-K, ενώ επιπλέον οι Φερστάπεν και Αλόνσο έχουν νέες μπαταρίες.

Ο Αλόνσο δεν συμμετείχε στην πρώτη περίοδο των δοκιμών, παραχωρόντας τη θέση του στον Λάντο Νόρις -στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Βρετανού για την πλήρη αγωνιστική σεζόν με την ομάδα το ’19-, όμως ο Νόρις πέτυχε να βγει πρώτος από τους πέντε στην πίστα για τις δοκιμές, κι έτσι ο Αλόνσο θα εκκινήσει επικεφαλής των πέντε οδηγών, από την 16η θέση.

Πέραν του Νόρις, που είχε κι ένα τετ-α-κε, ο Ρώσος Αρτέμ Μαρκέλοφ αντικατέστησε για αυτές τις δοκιμές τον Κάρλος Σάινθ στο κόκπιτ της Renault. Το ίδιο έκανε και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι (ενόψει του ντεμπούτου του με τη Sauber το 2019) στη θέση του Μάρκους Έρικσον, αλλά και ο Νικολά Λαφιτί στη θέση του Σέρχιο Πέρεθ στη Force India.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News