Θρίαμβος του Ρικιάρντο στο Μονακό

Σπορ
Θρίαμβος του Ρικιάρντο στο Μονακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα GP που εκ προοιμίου δεν αναμένονταν ιδιαίτερες συγκινήσεις, προσπεράσεις λόγω του ιδιαίτερου της πίστας, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του βάθρου στο Μονακό. Ο Αυστραλός που έδειχνε ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, απέδειξε ότι η πίστα του πάει και στον αγώνα βλέποντας χωρίς προβλήματα πρώτος την καρό σημαία.

Πίσω του όλη τη διάρκεια του GP ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ στην 3η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον. Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν, 5ος ο Μπότας, 6ος ο Οκόν, 7ος ο Γκασλί, 8ος ο Χούλκενμπεργκ, 9ος ο Φερστάπεν και 10ος ο Σανθ.

Με το που έσβησαν και τα τελευταία κόκκινα φώτα άρχισε η μάχη και ουσιαστικά ο... περίπατος του Ντάνιελ Ρικιάρντο για την κατάκτηση της νίκης, ωστόσο, όπως δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή, έτσι δεν διαφοροποιήθηκαν και πολλά πράγματα στις πιο πίσω θέσεις.

Κατόπιν τούτου, όλοι περίμεναν κάποια αλλαγή στον αγώνα με την είσοδο των μονοθεσίων στα πιτ.

Ο Χάμιλτον ήταν αυτός που μπήκε πρώτος στο 12ο γύρο προτιμώντας την ultrasoft, κάτι που ακολούθησαν Φέτελ, Ρικιάρντο, Ραϊκόνεν και Μπότας στο 17ο γύρο, με την τακτική των 2 πιτ στοπ να είναι η λογική που επέλεξαν οι ομάδες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Φερνάντο Αλόνσο που έβαλε τη supersoft.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από τον ρυθμό, η γόμα των ελαστικών άντεξε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα να μην διαφοροποιηθεί το παραμικρό στο υπόλοιπο του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News