default-image

Mε νίκη του Νεβίλ άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Αρβεντινής

Σπορ
Mε νίκη του Νεβίλ άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Αρβεντινής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια υπεριειδική διαδρομή μέσα στους δρόμους της Βίλα Κάρλος Παζ -με ασφάλτινα και χωμάτινα κομμάτια, άλματα, φουρκέτες, και πολύ μεγάλο πλήθος- άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Αργεντινής, 5ου αγώνα του WRC 2018, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στα μόλις 1,9 χιλιόμετρά της, οριακά ταχύτερος ήταν ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai, καθώς οι πρώτοι πέντε οδηγοί βρέθηκαν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Βέλγος είχε διαφορά 3 δεκάτων από τον Οττ Τάνακ της Toyota και 4 δεκάτων από τον Σεμπαστιάν Οζιέ της M-Sport Ford.

Ο Τάνακ δεν αρνήθηκε, ειδικά μετά από τις καλές ρυθμίσεις του Yaris WRC που βρήκε στο shakedown, ότι έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη νίκη αυτό το τριήμερο. Ο Οζιέ, αντίθετα, ξενικά -ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος- και πάλι με το μειονέκτημα να εκκινεί πρώτος και να χάνει χρόνο καθαρίζοντας τις τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές διαδρομές της Παρασκευής γύρω από την Σάντα Ρόζα ντε λα Καλαμουτσιτά.

Η επιστροφή του Κρεγκ Μπριν στο WRC και στη Citroen, μετά από δύο αγώνες του Σεμπαστιάν Λεμπ στη θέση του, δεν ξεκίνησε όπως ο Ιρλανδός θα ήθελε, καθώς έκανε το δέκατο χρόνο και στη συνέχεια δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για καθυστερημένη έξοδο από το Σέρβις Παρκ.

Σήμερα, Παρασκευή, στην πρώτη πλήρη ημέρα του αγώνα, τα πληρώματα θα κάνουν 154,20 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε δύο loops των ίδιων τριών Ειδικών, καθώς και ενδιάμεσα μίας ακόμα ειδικής μέσα σ’ ένα θεματικό πάρκο της Βίλα Κάρλος Παζ. Η ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε ώρα Ελλάδας.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News