Μηχανοκίνητα

Το βίντεο και οι δηλώσεις του 40ου Ράλλυ Κρήτης

Σε γνώριμα χέρια ο τίτλος- Πήρε άριστα στην διοργάνωση ο ΟΑΚ

Οι νικητές του Ράλλυ Κρήτης, επικράτησαν στις 6 από τις 8 ειδικές διαδρομές με το με Seat Ibiza GTi και με χρόνο 37:52.60. Στην 2η θέση της γενικής βρέθηκαν οι Αλυγιζάκης Λευτέρης -Χατζηδάκης Μιχάλης με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 38:39.02 και στην 3η θέση οι Κακεπάκης Γιάννης –Μαχαίρας Λεωνίδας με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 38:43.71.

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το 40ο επετειακό Ράλλυ Κρήτης, με το οποίο άνοιξε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου με τον τίτλο να πηγαίνει στους περυσινούς Πρωταθλητές Ελλάδας στο Κύπελλο Ασφάλτου, στο δίδυμο των Γιώργου Αναπολιωτάκη, Θανάση Τσιούκα που εμφανίστηκαν πανέτοιμοι και για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

«Ακόμα μια νίκη… Για εμάς, πήγαν όλα δεξιά, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα στον αγώνα. Ο συναγωνισμός ήταν, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό… Το είχαμε προβλέψει ότι η νίκη θα παιχτεί ανάμεσα σε τέσσερις. Ήρθε και ένας πέμπτος στη παρέα τον οποίο δεν τον περίμενα (Περουλάκης Γιώργος) .Πραγματικά δείχνει ότι η Κρήτη έχει ανεβάσει πολύ ψηλά το επίπεδο και έχω δηλώσει ότι πληρώματα από την υπόλοιπη Ελλάδα περνάνε πολύ δύσκολα εδώ», τόνισε μετά τη νέα επιτυχία του ο Γιώργος Αναπολιωτάκης που είναι από πέρσι ο πολυνίκης του θεσμού, έχοντας στο ενεργητικό του έξι τίτλους Ράλλυ Κρήτης!

Οι νικητές του Ράλλυ Κρήτης, επικράτησαν στις 6 από τις 8 ειδικές διαδρομές με το με Seat Ibiza GTi και με χρόνο 37:52.60 . Στην 2η θέση της γενικής βρέθηκαν οι Αλυγιζάκης Λευτέρης -Χατζηδάκης Μιχάλης με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 38:39.02 και στην 3η θέση οι Κακεπάκης Γιάννης –Μαχαίρας Λεωνίδας με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 38:43.71. Στην 4η της γενικής ήταν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 38.43.71
«Ήταν φοβερός αγώνας. Έγιναν πολλές μάχες, πήγαμε όλοι πάρα πολύ γρήγορα. Κέρδισε σίγουρα ο καλύτερος συνδυασμός. Ήταν πολύ καλή διοργάνωση . Συναντήσαμε καινούρια πράγματα όπως η νυχτερινή διαδρομή, το Σάββατο το βράδυ. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία το ευχαριστηθήκαμε και στο επόμενο με το καλό», τόνισε ο Γιάννης Κακεπάκης ενώ ο τρίτος της κατάταξης Λευτέρης Αλυγιζάκης είπε:

«Σαράντα χρόνια ράλι Κρήτης, χαίρομαι που είμαι κομμάτι του θεσμού αυτού. Όσον αφορά τον αγώνα, διοργανωτικά ήταν άψογος. Αυτό το πράγμα επειδή αγωνίζομαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τόσο μεγάλο συναγωνισμό το έχω συναντήσει μόνο στην Κρήτη τα τρία συνεχόμενα χρόνια, με το φίλο το Γιάννη (Κακεπάκη) να παλεύουμε συνέχεια. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα νυχτερινή ειδική και μπορώ να πω ότι την ευχαριστήθηκα πραγματικά. Όσον αφορά στον αγώνα, είχα βάλει ξυπνητήρι πιο νωρίς από τους άλλους, μέχρι να ξυπνήσουν τους είχαν πάρει τις δύο πρώτες ειδικές και μετά με κυνηγούσαν (γέλια).Μακάρι να σκεφτούν και άλλες λέσχες να παρέχουν αυτά που παρέχει ο ΑΟΚ».

Εντυπωσιακή νίκη από Νικολιδάκη- Μακράκη
Την πρώτη θέση στην F2 και την 5η στη γενική πήραν οι Γιάννης Νικολιδάκης και Θόδωρας Μακράκης με Peugeot 106 και χρόνο 40:15.89. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος Νικολιδάκης χρειάστηκε την τελευταία στιγμή να αλλάξει συνοδηγό αφού ο Μάνος Πετούσης λόγω ενός αναπάντεχου προβλήματος υγείας το Σάββατο το πρωί δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. 2οι στην F2 ήταν οι Πατσουράκης Χάρης-Προβιδάκης Βαγγέλης (Citroen C2 R2) και χρόνο 40:31.98, 3οι οι Φραντζεσκάκης Δημήτρης-Κλαριδόπουλος Φραγκίσκος (Ford Fiesta ST) με χρόνο 40:48.49. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι: Περάκης Ανδρέας- Κουρουγκιαούρης Κων/νος (Peugeot 206XS) με 41.19.97 και Ξηράκης Μάνος και Βαφειάδης Θεόδωρος (Peugeot 106 S 16)με 41.23.25 .
«Πραγματικά είχαμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Ο κανονικός μου συνοδηγός, ο Μάνος Πετούσης λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα είχε ένα πρόβλημα, δεν μπορούσε να εκκινήσει και έτσι επιστρατεύσαμε τον Θοδωρή Μακράκη. Τα κατάφερε περίφημα , οδηγήσαμε καλά, είχαμε πολύ συναγωνισμό. Η πρωτιά μας βέβαια οφείλεται και στο γεγονός ότι πολύ δυνατοί συνδυασμοί της F2 εγκατέλειψαν από προβλήματα, αλλά είναι καλοδεχούμενη αυτή η πρωτιά. Ένα μεγάλο μπράβο στην οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου όπως μας συνηθίζει ο ΑΟΚ. Ήταν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο».

Στην κατηγορία C6 στο βάθρο ανέβηκαν οι : Σταματάκης Στράτος- Πουλάκης Γιώργος (Peugeot 106 Rallye) και χρόνο 45.12.70, Τρακάκης Δημήτρης- Ματαλιωτάκης Αλέξανδρος (Citroen Saxo VTS) με 45.54.13, 3οι Παρθενιάδης Βαγγέλης, Χατζάκης Κων/νος (Citroen Saxo VTS) 46.03.35.


Στην κατηγορία C5 τρεις πρώτοι ήταν οι: 1οι Νικολιδάκης Γιάννης- Μακράκης Θεόδωρος (Peugeot 106 S16) με 40.15.89, 2οι Πατσουράκης Χάρης- Προβιδάκης Βαγγέλης ( Citroen C2 R2) με 40.31.98, 3οι Ξηράκης Μανώλης- Βαφειάδης Θεόδωρος (Peugeot 106 S16) με 41.23.25.

Στην κατηγορία C4 είχαμε: 1οι Περάκης Ανδρέας- Kουργουγκιαούρης Κώστας (Peugeot 206 XS) με 41.19.97, 2οι Νηστικάκης Μανώλης- Νηστικάκης Στάθης (Citroen Saxo VTS) με 41.44.12, 3οι Ζεϊμπεκάκης Σταύρος- Μεταξάκης Αντώνης ( Peugeot 106 S16)με 41.48.83.

Στην κατηγορία C3 οι νικητές ήταν:1οι Φραντζεσκάκης Δημήτρης- Κλαριδόπουλος Φραγκίσκος (Ford Fiesta ST) με 40.48.49, 2οι Δήμου Γιώργος- Αποστολάκης Αντώνης (Renault Clio Sport 2.0)41.34.72, 3οι Γομπάκης Λευτέρης- Γομπάκης Στέφανος ( Honda Civic Type R) με 41.38.11.

Στην κατηγορία C2 οι πρώτοι ήταν: 1οι Αλυγιζάκης Λευτέρης(Mitsubishi Lancer EVO IX) με 38.39.02, 2οι Κακεπάκης Γιάννης- Μαχαίρας Λεωνίδας (Mitsubishi Lancer EVO IX) με 38.43.71, 3οι Καρπάνος Νίκος- Καρπάνος Δημήτηρς (Mitsubishi Lancer EVO IX) με39.27.34.

Κέρδισε το στοίχημα ο ΑΟΚ

Με πολύ θερμά λόγια μίλησαν για την φετινή διοργάνωση πληρώματα και θεατές αφού ήταν πολύ υψηλού επιπέδου μιας και ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης και τα στελέχη του εργάζονταν επί σειρά μηνών για την φέρουν σε πέρας και βέβαια ανταποκρίθηκαν στο έπακρο στην εμπιστοσύνη της ΟΜΑΕ να αναθέσει στη Λέσχη του Ηρακλείου ένα αγώνα που εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας και το δίκαιο του αιτήματος των Κρητικών, χρόνια τώρα…
Ξεχωριστή ήταν η 2η ειδική του 40ου Ράλλυ Κρήτης, η βραδινή των Μαλίων για την οποία, λόγω του πρωτόγνωρου του πράγματος, αρκετά πληρώματα είχαν μία επιφύλαξη όμως αποδείχθηκε συναρπαστική με αρκετό κόσμο μάλιστα να βρίσκεται στα βουνά και να την παρακολουθεί. Ο ΑΟΚ τα είχε σχεδιάσει όλα με τόση λεπτομέρεια και επαγγελματισμό που σίγουρα παίρνει άριστα για τη διοργάνωση του καλύτερου Ράλλυ Κρήτης όλων των εποχών. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι θεατές αλλά και τα τεχνικά team των πληρωμάτων είχαν την ευκαιρία μέσω του καινοτόμου Gps tracking να παρακολουθούν την πορεία των οχημάτων κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών .


“Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, μια τέτοια σημαντική διοργάνωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να λαμβάνει χώρο και να γίνεται μέσα στις όμορφες διαδρομές του τόπου μας. Θεωρώ ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει να κάνει πρώτα από όλα με ανθρώπους που εκτιμούν το αθλητικό ιδεώδες αλλά και που μπορούν να αναζητούν τη φύση μέσα από αυτό το δύσκολο άθλημα. Ο τόπος ο δικός μας, αποδεικνύει ότι και με αυτή τη διοργάνωση έχει πάρα πολλές προοπτικές. Παράλληλα, προάγει και την ενδοχώρα, δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από την υπόλοιπη Κρήτη και όχι μόνο να επισκεφτούν τα όμορφα χωριά μας και όμορφες γωνιές του τόπου μας όπως είναι και το μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας που φιλοξένησε και την απονομή των επάθλων», τόνισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ.Γιάννης Μαστοράκης. Τα εύσημα στους διοργανωτές έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές, γιατί πραγματικά εμείς βοηθάμε και είμαστε κοντά αλλά άλλο να είσαι κοντά και άλλο να έχεις την ευθύνη. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι οργανωτές και οι οδηγοί. Εμείς απλά συμβάλουμε και θα συνεχίσουμε. Είναι πολύ σπουδαίο γεγονός και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο».


Η αλυτάρχης του Ράλλυ Κρήτης και πολύ έμπειρη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, κ.Μαρία Φρουδαράκη είπε: «Παρόλο, που είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη καταφέραμε και τον κρατήσαμε ψηλά. Όλα πήγαν καλά και είμαστε ευτυχείς. Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στην οργάνωση που κράτησε για μήνες και στις τοπικές αρχές που συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ. Το φετινό Ράλλυ Κρήτης χαρακτηρίζεται πλέον σαν άλμα».


Για την επιλογή του ΑΟΚ να πραγματοποιήσει τις απονομές των επάθλων στο επιβλητικό μοναστήρι της Παναγίας της Γκουβερνιώτισσας μίλησε η κ. Ιωάννα Αργυράκη , Μέλος του οργανισμού πολιτισμού και ανάπτυξης «Γκουβερνιώτισσα»: «Έγινε μια σημαντική διοργάνωση. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους υπευθύνους που επέλεξαν αυτό το χώρο. Είναι μοναδικός, ενώνει τον αθλητισμό, το θρησκευτικό ήθος, την παράδοση, την ιστορία. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτό τον ιερό χώρο της Παναγίας της Γκουβερνιώτισσας. Να είστε καλά και να δίνει δύναμη η Παναγία στους αθλητές».
Μεγάλος χορηγός του 40ου Ράλλυ Κρήτης ήταν ο Όμιλος της Κρήτη ΤV.

Σχόλια