Μηχανοκίνητα

Έτοιμο να γράψει ιστορία το 40ο Ράλλυ Κρήτης

Δημήτρης Κτιστάκης και Γιάννης Καφετζάκης μιλάνε για τον αγώνα που θα ανοίξει την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου

Μία σημαντική καινοτομία που θα έχει το φετινό Ράλλυ Κρήτης είναι το Gps Tracking, που δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να παρακολουθεί αν πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε αγωνιστικό αλλά παρέχει και ασφάλεια στους αγωνιζόμενους.

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 40ου Ράλλυ Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο και το οποίο ανοίγει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου για το 2018. Τριάντα επτά πληρώματα θα λάβουν μέρος στον επετειακό αγώνα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγωνιζόμενους αλλά και τους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


«Το περιμέναμε πολλά χρόνια. Είναι ένας από τους καλούς αγώνες της Ελλάδας, για να μην πω ο καλύτερος οργανωτικά και αγωνιστικά. Δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστούν οι άλλοι οδηγοί τα κρητικά πληρώματα. Πιστεύω ότι φέτος λόγω του προέδρου και όλων των συντελεστών της διοργάνωσης έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και θα ευχαριστηθούν τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές», τόνισε την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Γιάννης Κακεπάκης ενώ ο Δημήτρης Κτιστάκης συμπλήρωσε: «Έχει πέσει πολύ δουλειά και έχει γίνει φοβερή προετοιμασία... Συγχαρητήρια στο Μάνο Δημητρίου, τον πρόεδρο του ΑΟΚ και σε όλο το επιτελείο που έχουν δουλέψει πάρα πολύ για αυτό. Περιμένουμε με αγωνία τον αγώνα».


Ο Δημήτρης Κτιστάκης, προέρχεται από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά αφού πέρυσι με τον συνοδηγό του Μάνο Κτιστάκη, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου στην κατηγορία F2 . «Ήταν μια σημαντική επιτυχία, αυτή που πετύχαμε το 2017. Η χρονιά μπορώ να πω ήταν κορυφαία όσον αφορά την παρουσία μας τόσο στην Κρήτη όσο και Πανελλήνιο επίπεδο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, τους χορηγούς μου που με υποστήριξαν. Εύχομαι να είναι μια καλή χρονιά για όλα τα παιδιά. Φέτος δεν είναι κύπελλο, είναι πρωτάθλημα. Ξεκινάει από το δικό μας αγώνα στη Κρήτη και εύχομαι καλό τερματισμό σε όλους και να το ευχαριστηθούμε».


Ο Γιάννης Κακεπάκης από την άλλη συμμετείχε πέρσι επιλεκτικά σε κάποιους αγώνες, το ίδιο θα κάνει και φέτος με το Λεωνίδα Μαχαίρα στο πλευρό του. «Η περυσινή χρονιά δεν ήταν για εμένα ολοκληρωμένη καθώς έκανα 2-3 αγώνες. Ούτε φέτος έχω σκοπό να πάω Πανελλήνιο. Κάνουμε απλά ένα δύο αγώνες επιλεκτικά, για να περνάμε καλά».


Αναφορικά με το Ράλλυ Κρήτης και οι δύο οδηγοί φαίνεται να αδημονούν καθώς τόσο η νυχτερινή ειδική το βράδυ του Σαββάτου στα Μάλια όσο και ο αγώνας της Κυριακής, αποτελούν πρόκληση και για τους ίδιους. «Πέρυσι είχαμε μόνο μία από της ειδικές διαδρομές της Κυριακής. Αυτή που είναι Ποταμιές – Αβδού. Η επόμενη της Κυριακής είναι καινούρια αλλά η ειδική του Σαββάτου με το νυχτερινό κομμάτι αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι τώρα...» σημειώνει ο οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo IX ενώ ο Δημήτρης Κτιστάκης με το ταχύτατο Peugeot 306 S16 Base, υπογραμμίζει: «Ανεβαίνει ο πήχης, σε ένα Πανελλήνιο αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα παραπάνω συμμετοχές. Οι παροχές που έχουμε δώσει εμείς νομίζω δεν θα βρεθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι συμμετοχές είναι 37, δεν είναι λίγες απλά εγώ περίμενα περισσότερες... Μακάρι να μαζευτούν τόσες και στους υπόλοιπους αγώνες».


Μία σημαντική καινοτομία που θα έχει το φετινό Ράλλυ Κρήτης είναι το Gps Tracking, που δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να παρακολουθεί αν πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε αγωνιστικό αλλά παρέχει και ασφάλεια στους αγωνιζόμενους.


Τέλος, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι δύο αγωνιζόμενοι τονίζουν : «Να προσέχουν στα βουνά, να κάθονται σε μέρη που είναι «ελεύθερα» για να κάτσεις γιατί τα υπόλοιπα είναι επικίνδυνα», τονίζει ο Γιάννης Κακεπάκης ενώ ανάλογη είναι η τοποθέτηση και του Δημήτρη Κτιστάκη: «Να είναι πειθαρχημένος ο κόσμος, να είναι φρόνιμοι να το απολαύσουν και να απολαύσουμε μαζί αυτή τη γιορτή».

Χορηγός επικοινωνίας του 40ου Ράλι Κρήτης είναι ο Όμιλος της Κρήτη ΤV ενώ στο www.neakriti.gr θα υπάρξει live μετάδοση του αγώνα με πλούσια ροή πληροφοριών.

Σχόλια