Μηχανοκίνητα

O Ντοβιτσιόζο τη νίκη στο πρώτο GP της χρονιάς

Μάρκεθ και Ρόσι συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών...

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε μας περιμένει μία συναρπαστική χρονιά στο Moto GP. Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα με αρκετές ανατροπές ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε τη νίκη στο πρώτο GP της χρονιάς με τους Μάρκεθ και Ρόσι να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο αγώνας ήταν καταπληκτικός και μετά τους πρώτους γύρους στους οποίους ο Ζαρκό παρέμεινε στην κορυφή χωρίς πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα όμως είχαμε μία μεγάλη μονομαχία. Ο Ντοβιτσιόζο από την όγδοη θέση που βρισκόταν άρχισε να ανεβαίνει και έφτασε πίσω από τον Γάλλο. Στον 18ο γύρο ο Ιταλός έκανε την κίνηση του και πέρασε μπροστά με τον Μάρκεθ που ακολουθούσε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να προσπερνά και εκείνος τον Ζαρκό.

Άλλο που δεν ήθελε και ο 39χρονος Βαλεντίνο Ρόσι να κάνει και εκείνος την κίνηση του για να αφήσει πίσω του τον Γάλλο οποίος οδηγούσε την κούρσα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αλλά τελικά τερμάτισε όγδοος.

Κάπως, έτσι, τα βλέμματα όλων επικεντρώθηκαν στους τρεις προπορευόμενους. Ο Ρόσι δεν μπόρεσε να απειλήσει, αλλά δεν είχε και κάποια απειλεί από πίσω του. Ο Μάρκεθ προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να κλέψει τη νίκη από τον Ντοβιτσιόζο, όμως ο αναβάτης της Ducati άντεξε την πίεση και πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος.

Πίσω από τις τρεις  θέσεις του βάθρου, ο Καλ Κράτσλοου ήρθε 4ος, με τους Πετρούτσι, Βινιάλες, Πεντρόσα, Ζαρκό (η τεράστια φθορά ελαστικών δεν άφησε τον χθεσινό poleman να παλέψει μέχρι τέλους, παρά το γεγονός πως οδήγησε τον αγώνα για 10 γύρους), Ιανόνε και Μίλερ να συμπληρώνουν τη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Χόρχε Λορένθο που είχε πτώση και ξεκίνησε με το αριστερό το 2018.

Η Βαθμολογία αναβατών

1) Ντοβιτσιόζο 25
2) Μάρκεθ 20
3) Ρόσι 16
4) Κράτσλοου 13
5) Πετρούτσι 11
6) Βινιάλες 10
7) Πεντρόσα 9
8) Ζαρκό 8
9) Ιανόνε 7
10) Μίλερ 6

Πηγή: sport24.gr

Σχόλια