Μηχανοκίνητα

Εντυπωσιακή εκκίνηση από τον Οζιέ στο WRC

Σε ρυθμό ρελαντί ο πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, κέρδισε το ράλι Μόντε Κάρλο και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τον 6ο του τίτλο.

Σε ρυθμό ρελαντί ο πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ, κέρδισε το ράλι Μόντε Κάρλο και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τον 6ο του τίτλο.

Ο Οζιέ οδήγησε γρήγορα αλλά μυαλωμένα το Ford Fiesta WRC της M-Sport με αποτέλεσμα να έλεγχει σε όλη την τελευταία ημέρα τον Τάνακ που έδειχνε δυνατός και ικανός να εκμεταλευτεί κάθε πιθανό λάθος του Γάλλου. Ο Οζιέ βέβαια έδειξε την κλάση του από νωρίς κερδίζοντας την πρώτη ειδική «La Bollene Vesubie-Piera Cava», καταφέρνοντας να διευρύνει την διαφορά του από τον Τάνακ που καιροφυλακτούσε από τα +33 στα 45 δευτερόλεπτα !

Στην Power Stage, o Οζιέ είχε μια συντηρητική προσέγγιση καθώς τα ελαστικά του δεν ήταν ιδανικά  για την συγκεκριμένη ειδική με αποτέλεσμα να τερματίσει σε αυτήν 5ος αλλά νικητής του αγώνα. Η νίκη στην Power Stage και οι πέντε πολύτιμοι βαθμοί που παίρνει ο νικητής της Power Stage, πήγαν τελικά στον Κρις Μικ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τελικά τερμάτισε πρώτος με τους εργοστασιακούς οδηγούς της Toyota Οτ Τάνακ και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς ο Οζιέ θα προσπαθήσει να πάρει τον 6ο του τίτλο κάτι που οι οδηγοί της Toyota αλλά και το Νέβιλ της Hyundai δεν έχουν καμιά όρεξη να συμβεί.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια