default-image

H μάχη στη F1 για 6,5 εκ. δολάρια

Αθλητισμός
H μάχη στη F1 για 6,5 εκ. δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά τους πρώτους 19 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 , η μεγάλη μάχη στους κατασκευαστές αφορά στις θέσεις 6 έως 8. Προς το παρόν το πάνω χέρι έχει η Scuderia Toro Rosso με 53 πόντους στο ενεργητικό της, όμως απειλείται κυρίως από τη Renault F1 που ακολουθεί με 49 αλλά και τη Haas F1 που έχει 47.

Όμως μη νομίζετε πως είναι απλά μία μάχη γοήτρου. Αν η γαλλική ομάδα καταφέρει αν "προσπεράσει" την ιταλική, τότε θα καρπωθεί 6.5 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον ως bonus. Θα δώσει λοιπόν τα πάντα για να τα καταφέρει, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Carlos Sainz. Ο οδηγός που άφησε την ομάδα της Φαένζα πριν από μερικές εβδομάδες, για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα της Renault.

"Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτόν τον αγώνα. Θέλουμε την έκτη θέση και νομίζω πως αξίζουμε την έκτη θέση. Θα κάνουμε λοιπόν τα πάντα για να την πάρουμε", είπε ο Sainz Jr.

Βάσει της σειράς εκκίνησης η Renault μπορεί να ελπίζει καθώς ο Nico Hulkenberg εκκινεί έβδομος, με τον Sainz δωδέκατο. Την ίδια ώρα οι Haas είναι στις θέσεις 14 και 16, με τις Toro Rosso στις θέσεις 17 και 20.

"Θα κάνω ότι μπορώ να μπω στους βαθμούς αλλά νομίζω πως ο Nico μπορεί να κάνει τη δουλειά αύριο, τερματίζοντας έβδομος και δίνοντας μας έξι πόντους. Δεν ξέρω πόσο εφικτές θα είναι οι προσπεράσεις αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε κι από πλευράς στρατηγικής", είπε ο Sainz.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ισπανός έχει πάει "δανεικός" στη Renault από τη Red Bull, ενώ θα οδηγεί για τη γαλλική ομάδα και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News