Μηχανοκίνητα

Εργοστάσιο της Nissan μπορεί να τροφοδοτήσει 900 νοικοκυριά

Το πρώτο τμήμα του έργου θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Την περιβαλλοντική της ευαισθησία και την ολοκλήρωση του σχεδίου της προς την ευφυή κινητικότητα δείχνει η Nissan, καθώς στο κέντρο ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Ολλανδία διαθέτει στις κτιριακές εγκαταστάσεις της, στέγη για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια επαρκεί για την παροχή ενέργειας σε 900 νοικοκυριά. Το πρώτο τμήμα του έργου θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Με την ολοκλήρωση του έργου ουσιαστικά η εταιρεία θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς την ευφυή κινητικότητα με την αειφόρο ενέργεια να αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της συνολικής στρατηγικής της.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι, εκτός από τη μεγάλη κλίμακα του έργου, το ευρύτερο κοινό μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό ως επενδυτής.

Συγκεκριμένα, κάθε πάνελ ηλιακής ενέργειας της οροφής, θα μπορεί να «πωληθεί» ξεχωριστά, ενώ συνολικά θα διατεθούν 20.000 πάνελ αξίας 25 ευρώ το καθένα. Χάρη σε ένα πρόγραμμα επιδότησης η Nissan Solar Roof (η ηλιακή οροφή της Nissan) προσφέρει μια ελάχιστη τιμή ανά kWh που παράγεται κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης «ζωής» της επένδυσης.

Η ASN Bank και το ταμείο αειφορίας του δήμου του Άμστερνταμ, παρέχουν κοινή χρηματοδότηση ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ για το εν λόγω έργο.

Η συμμετοχή παρέχει μια 15ετή βιώσιμη απόδοση, που βασίζεται στην ποσότητα της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας και στις τρέχουσες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και αποδίδεται στους επενδυτές σε ετήσια βάση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια