default-image

Οκτάχρονη σκοτώθηκε σε αγώνες dragster

Αθλητισμός
Οκτάχρονη σκοτώθηκε σε αγώνες dragster

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτήματα για τους παιδικούς αγώνες dragster στην Αυστραλία προκαλεί ο θάνατος μιας οχτάχρονης ''οδηγού'' στο Περθ της Αυστραλίας, που οδηγούσε υπό την έγκριση του πατέρα της.

Το κοριτσάκι, που μόλις είχε κλείσει τα 8 του χρόνια, σκοτώθηκε το Σάββατο όταν προσέκρουσε με το αγωνιστικό της αυτοκίνητο, τύπου "drag car", πάνω σε τσιμεντένιο φράχτη σε ειδική πίστα αγώνων όπου έκανε προπόνηση.

Το κορίτσι προπονούνταν για να πάρει άδεια για τους παιδικούς αγώνες dragster, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Drag Racing της Αυστραλίαςv (ANDRA). Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ANDRA, οι συμμετέχοντες οδηγοί παιδιά (μεταξύ 8 και 10 ετών) έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ταχύτητες έως 96 χιλιόμετρα την ώρα με τα οχήματά τους.

Η Ανίτα Μπορντ πραγματοποιούσε "δοκιμαστική διαδρομή" όταν το όχημά της προσέκρουσε στον τοίχο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έσπευσαν επί τόπου και την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε την επόμενη μέρα. Η μικρή οδηγούσε ένα όχημα dragster 210cc, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News