default-image

Η Ferrari απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1

Αθλητισμός
Η Ferrari απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τη Liberty Media και προειδοποιεί-απειλεί με αποχώρηση απ' τη Formula 1!

 

H Ferrari θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη στη Formula 1 αν οι τεχνικοί κανονισμοί που θα αφορούν στο σπορ από το 2021 αλλάξουν πλήρως το χαρακτήρα του. Αυτή είναι η άποψη του προέδρου της ιταλικής ομάδας, Sergio Marchionne, που προειδοποιεί-απειλεί τη Liberty Media στην οποία ανήκουν πλέον τα εμπορικά δικαιώματα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Η απειλή αποχώρησης δεν έρχεται πρώτη φορά, ήταν σύνηθες διαπραγματευτικό ατού του πρώην προέδρου των κόκκινων, Luca di Montezemolo. Όμως είναι η πρώτη φορά που παίζει το συγκεκριμένο χαρτί ο διάδοχός του και αυτό συμβαίνει γιατί οι νέοι κανονισμοί σχετικά με τις υβριδικές μηχανές, φέρονται να έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια.

 

Όχι μόνο στη Ferrari αλλά και στις Mercedes και Renault. Κι αν η γερμανική και η γαλλική ομάδα έχουν έως τώρα τηρήσει στάση αναμονής, εκφράζοντας απλά προβληματισμό, η Ferrari παίζει φουλ επίθεση!

 

"Η Liberty έχει καλές προθέσεις, μία από αυτές αφορά στην μείωση του κόστους, πράγμα που είναι καλό. Υπάρχουν όμως και πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Όπως το γεγονός πως η μοναδικότητα κάθε υβριδικής μηχανής δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι βήμα προς τα μπροστά. Το γεγονός πως φαίνεται πως έχουμε αντίθεση θέση σε ότι αφορά στη στρατηγική εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αλλά και πως βλέπουμε ότι το σπορ παίρνει διαφορετική κατεύθυνση από το 2021, θα αναγκάσει και εμάς εδώ στη Ferrari να πάρουμε αποφάσεις.

 

Κατανοώ πως η Liberty ίσως να το είχε υπόψη της παρουσιάζοντας τις ιδέες της αλλά νομίζω πως πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως αν δεν βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την διατήρηση του κύρους της μάρκας μας και το πεδίο που θα μπορεί από πλευράς μάρκετινγκ να ενισχύει τη μοναδικότητα της Ferrari, η Ferrari δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται", απείλησε ο 65χρονος Marchionne.

 

 

Τα λόγια αυτά έρχονται μερικά 24ωρα πριν την επόμενη και ενδεχομένως καταλυτική συνάντηση, που θα γίνεται ανάμεσα στα μέλη του Strategy Group της F1 την προσεχή Τρίτη. Εκεί αναμένεται η Liberty να καταθέσει λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα για την F1.

 

"Δεν θέλω να προδικάζω καταστάσεις. Θα πάμε σε αυτή τη συνάντηση με τις καλύτερες των προθέσεων και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα βγει", είπε σχετικά ο Marchionne.

 

Όπως έχει διαρρεύσει, πέραν των τεχνικών λεπτομερειών σχετικά με τις υβριδικές μηχανές, θα παρουσιαστούν κι άλλες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων budget cup, νέας δομής διακυβέρνησης του σπορ αλλά και πλήρους αναδιοργάνωσης του ώστε να εξισορροπηθεί το επίπεδο των συμμετεχόντων.

 

Πηγή: sport24.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News