default-image

Απέφυγε την ποινή στο Μεξικό ο Φερστάπεν

Αθλητισμός
Απέφυγε την ποινή στο Μεξικό ο Φερστάπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου ο Max Verstappen τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες γιατί πάτησε και με τους τέσσερις τροχούς εκτός πίστας όταν προσπέρασε τον Kimi Raikkonen, ξεκίνησε διαδικτυακό debate.

Το αν δίκαια ή άδικα έχασε το βάθρο στο Τέξας, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και όπως καταλαβαίνετε, όταν τέθηκε υπό εξέταση μία αμφισβητούμενη φάση του Q3 όπου εμπλεκόταν ο Ολλανδός, έγινε χαμός.

Η επίμαχη φάση ήταν στην πρώτη προσπάθεια του Valtteri Bottas στο Q3, όπου προσεγγίζοντας τη αριστερή στροφή 13, ο οδηγός της Mercedes απέφυγε εκείνον της Red Bull Racing και μετά είχε μπλοκάρισμα, καταστρέφοντας το γύρο του.

Όμως, αυτή τη φορά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μη τιμωρήσουν τον 20χρονο, αφού έκριναν πως επηρέασε μεν την προσπάθεια του Φινλανδού αλλά χωρίς να τον κλείνει. Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς FIA ανέφερε:

"Οι αγωνοδίκες εξέτασαν πολλές διαφορετικές τηλεοπτικές λήψεις του συμβάντος, καθώς και την επικοινωνία μέσω team radio που είχε ο Max Verstappen, οδηγός του μονοθεσίου #33 και ο Valtteri Bottas, οδηγός του μονοθεσίου #77, με τους εκπροσώπους των ομάδων τους.

Ο πρώτος γνώριζε μέσω της επικοινωνίας αλλά και των καθρεφτών του πως τον προσέγγιζε ο δεύτερος, όντας σε γρήγορο γύρο. Βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής στη στροφή 12, ώστε να μη τον κλείσει. Το έκανε με αργό ρυθμό, πράγμα που ενδεχομένως να επηρέασε την προσπάθεια του μονοθεσίου #77 αλλά οι αγωνοδίκες δεν θεωρούν πως τον έκλεισε".

Έτσι ο Verstappen διατηρεί τη δεύτερη θέση στο grid, δίπλα στον pole man Sebastian Vettel, ενώ ο Bottas παραμένει στη δεύτερη σειρά, δίπλα στον teammate του, Lewis Hamilton.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στο Μεξικό, ο Garry Connelly (τον οποίο κατηγορεί για προκατάληψη η οικογένεια Verstappen) δεν βρίσκεται στο πάνελ των αγωνοδικών, το οποίο αποτελείται από τους Gerd Ennser, Felipe Giaffone και Tom Kristensen.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News