default-image

Pole position ο Φέτελ και η αγωνία μεγαλώνει

Αθλητισμός
Pole position ο Φέτελ και η αγωνία μεγαλώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη με τα χρονόμετρα στο Μεξικό ήταν μεγάλη, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ... χαμογέλασε τελευταίος και κατέκτησε την 50ή pole position της καριέρας του, ενώ έκανε και ρεκόρ πίστας. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Χάμιλτον.

Από τις ελεύθερες δοκιμές φάνηκε ότι οι Mercedes, Ferrari και Red Bull ήταν κοντά στους χρόνους, κάτι που προμήνυε μεγάλη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του Μεξικού. Όπερ και εγένετο, αφού είδαμε μία επική μάχη μέχρι τέλους στην πίστα «Ερμάνος Ροντρίγκεζ», όπου το ρεκόρ χρόνου στον γύρο μειωνόταν ολοένα και περισσότερο.

Τελικά, το σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 1:16.488, με τον Γερμανό να... χαμογελά τελευταίος και να κατακτά την 50ή pole position της καριέρας του. Όλα έδειχναν ότι η pole θα πήγαινε στον Μαξ Φερστάπεν για πρώτη φορά, αλλά ο πιλότος της Ferrari του χάλασε τα σχέδια και ο Ολλανδός έμεινε με... την όρεξη για 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Τρίτος ήρθε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αυτή τη φορά δεν μπορούσε να κινηθεί στον ρυθμό των πρώτων, ενώ έκανε και κάποια λάθη, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που πάτησε εκτός πίστας. Τον ακολούθησε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος είχε πίσω του τους Κίμι Ραϊκόνεν, Εστεμπάν Οκόν, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Κάρλος Σάινθ.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρεζ, ενώ εκτός αυτής έμειναν οι Φελίπε Μάσα, Λανς Στρολ, Μπρέντον Χάρτλεϊ, Φερνάντο Αλόνσο, Στόφελ Φαντόρν. Οι δύο πιλότοι της McLaren έχουν ποινές και θα εκκινήσουν τελευταίοι τον αγώνα, ώστε να μη βγουν καν στην πίστα στο Q2, ενώ ο Χάρτλεϊ δεν πρόλαβε να γράψει χρόνο, αφού είδε τον κινητήρα του να... παραδίδει πνεύμα.

Αυτό ήταν... διπλό χτύπημα για την Toro Rosso, καθώς το ίδιο πρόβλημα είχε από το FP3 και ο Πιερ Γκασλί, που δεν έλαβε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές. Τέλος, πέραν του Γάλλου, από το Q1 αποκλείστηκαν και οι Μάρκους Έρικσον, Πασκάλ Βερλάιν, Κέβιν Μάγκνουσεν, Ρομάν Γκροζάν. Έτσι, μένει να δούμε αν θα έχουμε στέψη ή... παράταση στην αγωνία την Κυριακή (29/10).

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News